
به گفته منابع مطلع، گوگل در نسخه بعدی سیستم عامل اندروید خود (اندروید 12) ویژگی خاصی را ارائه می کند که به طور فعال آزمایش شده است و باید در نسخهی پیشین یعنی اندروید 11 وجود میداشت. توسعه دهندگان گوگل این ویژگی را “کلمبوس” نامیده اند.
این خصیصه توانایی انجام بعضی از فعالیتها را با دو بار ضربه زدن روی پشت تلفن هوشمند امکان پذیر میکند – تقریباً به همان روشی که نمایشگر با ضربه زدن روی صفحه فعال میشود. به طور پیش فرض، قرار بر این بود که با زدن دو ضربه به پشت، برنامهی دستیار گوگل فعال شود؛ اما میتوانیم این حرکت را تقریباً به هر فعالیت دیگری اختصاص دهیم: خاموش کردن زنگ هشدار، روشن کردن دوربین، متوقف کردن پخش ویدیو، خاموش کردن صدای یک تماس ورودی و غیره …
در اندروید 12، کلمبوس فقط توانایی انجام برخی از این عملیات را دارد، با استفاده از این ویژگی میتوانید دستیار گوگل را فعال کنید، از صفحه عکس بگیرید (اسکرین شات)، پخش فیلم را متوقف کنید یا دوباره از سر بگیرید، نوتیفیکیشنها یا منوی برنامههای پس زمینه را باز کنید.
برای جلوگیری از فعال کردنهای تصادفی یا اقدامات دیگر با یک ضربه دوتایی، کاربر ابتدا باید این “حرکت” را ثبت کند. به همچنین، در تنظیمات اندروید، میتوان کلمبوس را به طور کامل غیر فعال کرد.
اندروید 12 حالت تقسیم صفحه یا اسپلیت اسکرین Split screen کاملاً جدیدی را ارائه میکند
گوگل در حال آماده سازی ابداعات جالبی برای اندروید 12 است. علاوه بر روش ساده انتقال رمزهای عبور Wi-Fi ، حالت شبکه محدود و حالت هایبرنیشن مرموز، برخی از توسعه دهندگان ویژگی جدیدی را کشف کردهاند که صاحبان گوشیهای هوشمند با صفحه نمایش بزرگ را به وجد خواهد آورد.
آنچه به آن اشاره میکنیم حالت تقسیم صفحه یا همان اسپلیت اسکرین با یک طراحی کاملا جدید است. در این حالت میتوانید دو برنامه را همزمان (و گاهی بیشتر از دو برنامه) نمایش دهید و به طور همزمان از آنها استفاده کنید. این امر به خصوص در گوشیهای هوشمند با صفحه نمایشگر بزرگ بسیار مفید است.
در حال حاضر برای استفاده همزمان از چند برنامه، باید ابتدا یکی از آنها را باز کنید، سپس با استفاده از نمایهی برنامههای اخیر، حالت تقسیم صفحه را برای این برنامه فعال کنید و پس از آن برنامه دوم را انتخاب کنید. این راه حل اغلب چندان راحت نبوده و کمپانیهایی مانند سامسونگ، ال جی و مایکروسافت گزینههای جایگزین خود را ارائه کردند.
براساس گزارش سایت خبری 9to5Google، گوگل در حال آماده سازی یک حالت تقسیم صفحه با طراحی کاملاً جدید به نام App Pairs (جفت برنامهها) است. هنگام مرور نمایهی برنامههای اخیر، App Pairs به شما این امکان را میدهد که یک جفت برنامه را به عنوان یک تسک در نظر بگیرید.
بدین گونه، کاربر میتواند دو برنامه را که اغلب با هم استفاده می کند، با هم جفت کند. سپس میتواند پس از کار با برنامههای دیگر به راحتی آن دو برنامهی جفت شده را دوباره راه اندازی کند. 9to5Google برای نشان دادن چگونگی عملکرد این حالت مدلی را از آن طراحی کرده و در سایت خود به نمایش گذاشته است.
در اندروید 12 کاربران میتوانند دسترسی برنامهها را به اینترنت مسدود کنند
گوگل هم اکنون در حال آماده شدن برای راه اندازی پلتفرم جدید خود، اندروید 12 است. در ضمن، جزئیات مربوط به این پلتفرم در حال لو رفتن در فضای مجازی است.
این بار، علاقه مندان از انجمن توسعه دهندگان موبایل XDA Developers با کاوش در کد AOSP (پروژه منبع آزاد اندروید) یکی از ویژگیهای جدید اندروید 12 را کشف کردهاند.
این ویژگی جدید اصطلاحا حالت شبکه محدود نامیده میشود. جالب اینجاست که این منبع در پستی که به توصیف این نوآوری پرداخته است، ابراز ناامیدی کرده که این ویژگی، فایروال قابل تنظیم در سطح سیستم را که به شدت مورد انتظار بود، به آن اضافه نکرده است.
با این حال، حالت شبکه محدود میتواند بسیار مفید باشد. اگر این حالت را در تنظیمات گوشی خود فعال کنید، فقط برنامههایی که اجازه ویژه اتصال و استفاده از شبکهی محدود را دریافت کردهاند قادر به اتصال به اینترنت خواهند بود. چنین اجازهای فقط برای برنامههای خاصی در دسترس خواهد بود و یا توسط تولید کننده نصب میشود. بدین معنی که، در حالت شبکه محدود، هر برنامهای که توسط کاربر نصب شده است، نمیتواند به اینترنت دسترسی پیدا کند.
انتظار میرود که اولین پیش نمایش از اندروید 12 در ماه فوریه ارائه شود.
به روز رسانی و دسترسی راحتتر اندروید ۱۲ از طریق گوگل پلی استور
با محبوبیت گوگل پلی استور، به روز رسانی برنامهها برای کاربران اندروید بسیار راحت است. چون به روز رسانی برنامهها از طریق گوگل پلی استور معمولا برای اکثر کاربران یک روال منطقی است. به نظر میرسد که به روز رسانی از طریق گوگل پلی استور حتی از به روزرسانیهای OTA ( مخفف Over-The-Air) نیز راحتتر باشد. گوگل میخواهد گزینهی آسانتری برای به روزرسانیهای اندروید در اختیار کاربران قرار دهد. گوگل پروژهای به نام “Project Mainline” را برای بهبود نحوه به روزرسانی اندروید، راه اندازی کرده است. به این طریق در اندروید 12، به روزرسانی سیستم عامل احتمالا حتی از پیش هم آسانتر خواهد بود.