درگیری بین طرفداران اسمها و برندهای مختلفی که امکانات مشابهی را فراهم میکنند، درگیریای به قدمت تاریخ است. شاید حتی از همان روزهایی که آتش کشف شد، طرفداران هیزم تهیه شده از یک درخت خاص با طرفداران هیزم درخت دیگر بر سر کیفیت سوختن هیزمها بحث میکردهاند. در دنیای تکنولوژی امروزی هم هر روز در گوشه و کنار میتوانیم بحثهای مرتبط با برتری یک برند بر دیگری و دفاع پرشور طرفداران دو آتشه را از برند محبوبشان بشنویم. این دعوا شاید برندهای نداشته باشد، اما قطعا شرکتهای تولیدکننده از دمیدن در آتش این طرفداریها سود میبرند. بنابراین به نظر میرسد که برای انجام بهترین خرید، هر فرد باید فارغ از اسم و رسم سازندگان و صرفا بر اساس نیاز خود خریدش را انجام دهد. حالا این نیاز ممکن است بین دو نفر متفاوت باشد و به گونهی متفاوت از هم برآورده شود، اما این به هیچ عنوان دلیل بر برتری قاطع یک محصول بر دیگری نمیشود.
دعوای داغی که این روزها با تمام شدن ایام امتحانات و آغاز اوقات فراغت دانشآموزان (و بعضا دانشجویان) شکل میگیرد هم از این قاعده مستثنی نیست. ما در این بررسی به صورت عمیق به تک تک جزییاتی که ممکن است برای شما یا فرزندتان در خرید کنسول بازی مهم باشد، وارد میشویم و آنها را شرح خواهیم داد تا بهخصوص بین این دو غول صنعت بازیهای رایانهای انتخاب بهتر و راحتتری داشته باشید. بنابراین بیایید همراه ما پیشفرضهای خود را کنار بگذاریم و چند خطی با نقد و بررسی دو کنسول اکسباکس وان ساخت شرکت مایکروسافت، و پلیاستیشن 4 ساخت شرکت سونی، با هم همراه باشیم.

طراحی:
خواه ناخواه به احتمال زیاد اولین جنبهای که در مقایسهی بین این دو محصول به چشمتان میآید، طراحی ظاهری آنها است. این دو کنسول از نظر عرض با هم برابرند اما طول و قطر اکسباکس وان به صورت قابل توجهی از پلیاستیشن 4 بیشتر است. کنسول ساخت سونی از کنار به صورت متوازیالاضلاع به نظر میآید اما کنسول ساخت مایکروسافت به شکل یک مکعب مستطیل ساده طراحی شده است. شاید علتی که مایکروسافت بهخاطر آن دست به طراحی کنسول خود با این ابعاد زده، درسی باشد که از Xbox 360 (کنسول نسل قبل از XBOX One) گرفته است. در کنسول Xbox 360 به علت گرمای زیاد تولید شده، در صورتی که دستگاه در محیطی خنک با تهویهی مناسب قرار نداشت، اصطلاحا پدیدهی شوم سهچراغه شدن رخ میداد که باعث از کارافتادن دائمی کنسول میشد. اما در Xbox One مایکروسافت دریچهی تهویهی بزرگتری برای کنسول طراحی کرده که بعید نیست حتی به همین دلیل عمر مفید Xbox One از PS4 بیشتر باشد، اگرچه هنوز با گذشت 2 سال از تولید این کنسولها برای قضاوت زود است.
شاید یک نکتهی آزاردهنده در طراحی Xbox One، پارهآجری باشد که در قالب آداپتور برای تغذیهی کنسول ارائه میشود. در کنسول سونی تغذیهی کنسول تنها به کمک یک سیم که مستقیما به خود کنسول وصل میشود، انجام میگردد. اما در کنسول مایکروسافت یک آداپتور خارجی برای این کار در نظر گرفته شده که جابجایی دستگاه را مشکل میکند و همچنین ممکن است چیدمان مرتب سیمهای پشت تلویزیون شما را هم تحت تاثیر قرار دهد. اما اگر کنسول شما از دید پنهان است، شاید نباید زیاد نگران دو مورد فوق باشید.
در نهایت میتوان گفت که اگرچه Xbox One درگاههای ارتباطی بیشتری در اختیار شما قرار میدهد و اندازهی بزرگ آن هم اگر به تهویهی بهتر مدارهای داخلی کنسول کمک کند، اصلا چیز بدی نیست، اما با اینحال اگر صرفا از نظر طراحی ظاهری بخواهیم صحبت کنیم به نظر میرسد PS4 بهتر و زیباتر طراحی شده است.
درگاههای ارتباطی:
همانطور که در حد چند کلمه اشاره کردیم، PS4 درگاههای ارتباطی محدودتری به نسبت Xbox One دارد. دکمههای بیرون دادن دیسک و خاموش/روشن کنسول PS4 در کنار ورودی دیسک Blu-ray قرار گرفتهاند و در کنار آنها هم دو درگاه USB واقع شدهاند که برای شارژ دستهها از آنها استفاده خواهید کرد. در قسمت پشتی کنسول سونی هم ورودی سیم برق، درگاه شبکه، درگاه HDMI و خروجی اپتیکال در کنار درگاه AUX قرار گرفتهاند.
در قسمت جلویی کنسول مایکروسافت محل قرارگیری دیسک و دکمهی خارج کردن آن قرار گرفتهاند، لوگوی Xbox هم به عنوان دکمهی خاموش/روشن عمل میکند. در پشت این کنسول ورودی برق، خروجی HDMI، خروجی اپتیکال، ورودی HDMI، دو درگاه USB، درگاه اتصال کینکت و در کنار درگاه IR نیز درگاه شبکه قرار گرفتهاند. به وضوح مشخص است که Xbox One راحتتر میتواند با وسایل سرگرمی و چندرسانهای شما ارتباط برقرار کند، البته اگر به این درگاهها واقعا نیاز داشته باشید. در پشت کنسول مایکروسافت حتی محلی برای قفل لپتاپی هم در نظر گرفته شده که اگر خواستید کسی نتواند آن را جابجا کند، میتوانید از آن برای قفل کردن کنسول به محل خود استفاده کنید.
دستهها:
دستههای هر دو کنسول جانشینان خلف گذشتگانشان هستند و طراحی آنها تا حد زیادی به نسلهای قبل وفادار مانده است. بنابراین اینجا هم یکی از نقاط مهم تصمیمگیری شما خواهد بود: آیا به هیچکدام از این کنسولها و طراحی دستههایشان از قبل عادت دارید؟ اگر به عنوان مثال به طراحی دستههای پلیاستیشن از قبل عادت دارید و فکر نمیکنید بتوانید به راحتی با تغییر چینش دکمهها در دستهی Xbox One کنار بیایید، این موضوع قطعا باید موقع انتخاب مد نظرتان باشد. اگرچه باید اقرار کنیم که هر دو شرکت به ارگونومی دستهها توجه زیادی نشان دادهاند و اگر منحنی یادگیری خود را طی کنید قطعا میتوانید به چینش دکمهها و طراحی هرکدام از دستهها عادت کنید. بالاخره همهی ما روزی برای اولین بار دستههای یک کنسول را بدون هیچ گونه عادت قبلی در دست گرفتهایم و به مرور بر آن مسلط شدهایم. بنابراین روی این موضوع تعصب خاصی نشان ندهید، اما موقع انتخاب به آن توجه داشته باشید.
دکمه های ماشه ی دسته ی اکسباکس وان در طراحی جدیدشان مجهز به موتور لرزشی شدهاند که به عنوان مثال لگد تفنگ در هنگام شلیک یا لرزش فرمان ماشین در هنگام رانندگی روی سطوح ناهموار را به خوبی به دست شما منتقل میکنند و به همین دلیل بدون تردید این دستهها برای بازیهای رانندگی و تیراندازی خیلی مناسب خواهند بود. از طرف دیگر متاسفانه دستههای اکسباکس برای کارکردن نیاز به دو باتری قلمی دارند، برخلاف دستههای کنسول سونی که قابل شارژ هستند. اما باز این نکته را نباید نادیده گرفت که دستههای اکسباکس با باتریهای قلمی خود دیر به دیر نیاز به تعویض یا شارژ باتری دارند و در آن طرف دستههای PS4 تقریبا بعد از هر دورهی طولانی بازی کردن نیاز به شارژ مجدد پیدا میکنند.
تغییراتی که سونی در دستههای DualShock 4 بهوجود آورده، بسیار محسوستر هستند. این دستهها کمی بزرگتر و سنگینتر از نسل قبلی خود به نظر میآیند. در قسمت بالایی دستهها هم یک صفحهی لمسی مانند موس لپتاپ قرار گرفته است که حالات تعاملی مختلفی را در بازیها پدید میآورد. متاسفانه اخبار متعددی در سایتهای مختلف مبنی بر ساییده شدن و از بین رفتن پلاستیک روی اهرم آنالوگهای این دسته به چشم ما خورد که کمی نگرانکننده و شاید بیشتر ناامید کننده است. نکتهی ناامید کنندهی دیگر دربارهی دستهی کنسول سونی، لرزش بسیار خفیف و ضعیف آن است. انتظار داشتیم سونی که زمانی دستههای لرزشیاش یکی از معروفترین ویژگیهای کنسولهایش بودند، در این رابطه کمی بهتر عمل میکرد.
بازیهای اختصاصی:
یکی از قسمتهایی که انتخاب شما را شاید کمی راحتتر کند، همین بخش بازیهای اختصاصی کنسولها است. اگرچه تعداد زیادی از ناشران بازیهای خود را برای اکثر پلتفرمها منتشر میکنند، اما هرکدام از این کنسولها بازیهای اختصاصی خود را هم دارند که اگر کنسول دیگر را انتخاب کنید از آنها محروم میشوید.
بازیهای اختصاصی اکسباکس وان شامل عناوینی مانند فورتزا موتوراسپورت (Forza Motorsport)، گیرز آو وار (Gears of War)، هیلو (Halo)، کوانتوم برک (Quantum Break)، کیلر اینستینکت (Killer Instinct) و کرکداون (Crackdown) میشوند که شاید برای طرفداران پروپاقرص سبک خودشان، عرضهی اختصاصی هرکدام از این بازیها برای خرید این کنسول بهانهی کافی باشد.
از طرف دیگر سونی هم با توپ پر به جنگ عنوانهای اختصاصی میآید و عناوینی مثل کیلزون (Killzone)، تکن (Tekken)، اوردر 1886 (Order 1886)، د لست آو آس (The Last of Us)، د لست گاردین (The Last Guardian) آنچارتد (Uncharted)، لیتل بیگ پلنت (Little Big Planet)، فاینال فنتسی (Final Fantasy) و گرن توریسمو (Gran Turismo) از عناوین اختصاصی این کنسول هستند که برای برخی طرفدارانشان میتوانند کفهی ترازو را کاملا در سمت PS4 سنگینتر کنند.
رابط کاربری:
در نگاه اول رابط کاربری PS4 بسیار سادهتر و راحتتر از Xbox One طراحی شده و تقریبا به راحتی میتوانید به قسمتهای مختلف بدون نیاز به جستجوی زیاد دسترسی پیدا کنید. رابط کاربری اولیهی Xbox One دردسرهای زیادی داشت، اما اخیرا با ارتقای انجام شده بر روی این رابط و پایهگذاری آن بر اساس ویندوز 10، میتوان گفت که Xbox One در این زمینه هم به صورت جدی با PS4 به رقابت برخاسته است. بنابراین باز هم در این زمینه میتوان گفت که نظر شخصی شما تعیین کنندهی بهترین کنسول از نظر رابط کاربری خواهد بود، هرچند که به نظر ما رابط اکسباکس و هماهنگی آن با ویندوز 10 میتواند خیلی جذاب و دلپذیر باشد.
قیمت کنسول و بازیها:
در شرایط فعلی بازار، قیمت اکسباکس (بدون لوازم جانبی همراهش مانند کینکت و…) از همتای ساخت سونی خود کمتر است. قیمت پلیاستیشن 4 بستگی به یک عامل مهم یعنی بازار هدف آن یا اصطلاحا ریجن (Region) آن دارد. محدود کردن برخی محتواها به بازارهای هدف خاص باعث شده است تا قیمت PS4 که برای بازار آمریکا عرضه میشود با قیمت PS4 که برای آسیای شرقی عرضه میشود حدود 400 هزار تومان در بازار فعلی تفاوت داشته باشد. نکتهی جالب این است که این عامل تنها در پخش فیلمهای بلو-ری (Blu-ray) از طریق PS4 تاثیر میگذارد و تمامی بازیهایی که برای این کنسول عرضه میشوند برای تمامی بازارها یا ریجنها قابل استفاده هستند. البته محتواهای قابل دانلود (DLC) بازیها هم گاهی فقط برای یک ریجن خاص عرضه میشوند. اما تجربه نشان میدهد که پس از تمام کردن یک بازی، کمتر کسی حوصله دارد صرفا برای یک DLC دوباره قسمتی از بازی را انجام دهد.
با این شرایط، اگر مقید به دانلود و اجرای DLCها هستید یا علاقه به پخش فیلم بلو-ری از طریق کنسول خود دارید، باید ریجن PS4 خود را درست انتخاب کنید. در حال حاضر ریجنهای مختلف پلیاستیشن عبارتند از آمریکا (ریجن 1)، اروپا (ریجن 2) و آسیای شرقی (ریجن 3) که به همین ترتیب از گرانترین به ارزانترین دستهبندی میشوند. اما اگر علاقهی خاصی ندارید که همهی DLCها را داشته باشید، با اختلاف قیمتی که بین یک کنسول ریجن 1 و ریجن 3 وجود دارد، میتوانید یک پخش کنندهی بلوری با بالاترین کیفیت خریداری کنید. بنابراین به صورت کلی خیلی توصیه نمیکنیم که به این بحث ریجن برای PS4ها حساس شوید.
باید به این موضوع هم اشاره کنیم که اکسباکس وان ریجنهای مختلف ندارد و قیمت آن در بازار فعلی هم اندازهی PS4 ارزانترین ریجن (ریجن 3) است. بنابراین در خرید خود این نکات را هم مد نظر قرار دهید.
بالاخره کدام؟:
دلایلی که برای برتری هر یک از این کنسولها وجود دارد، در کشور ما به مراتب کمرنگتر میشوند. بهخصوص برتریهای نرمافزاری آنلاینی که سونی و مایکروسافت به خریداران کنسول خود ارائه میدهند، بهعلت محدودیتهایی که برای کشورمان ایجاد شده است، شاید آنچنان بازی را به نفع کنسول خاصی به هم نزنند. بنابراین ما در رابطه با نکاتی از قبیل سازگاری با بازیهای نسل قبل کنسولها و یا تخفیفهای ویژه و سرویسهای مخصوص بازیهای آنلاین و یا دریافت آنلاین بازیها صحبت نخواهیم کرد و نگاهمان را صرفا به این نکته متمرکز میکنیم که برای کاربری که کنسول را خریداری میکند و بازیهای آن را هم بر روی دیسک اجرا میکند به صورت کلی چه مزایایی با استفاده از هرکدام از کنسولها قابل دسترسی است.
دلایل برتری اکسباکس وان
یکی از مهمترین نکاتی که به نظر ما میتواند به نفع کنسول مایکروسافت ظاهر شود، قابلیت ارتقای حافظهی داخلی آن از طریق هارد اکسترنال است. در حالی که برای ارتقای حافظهی داخلی کنسول سونی، باید کنسول باز شود و حافظهی داخلی آن تعویض شود، برای ایکسباکس وان صرفا با اتصال یک حافظهی جانبی میتوانید حافظهی دستگاهتان را افزایش دهید که این موضوع بسیار کار را راحتتر میکند و دردسر و هزینهی اضافی هم برای شما بههمراه نمیآورد.
با عرضهی رابط کاربری مبتنی بر ویندوز 10 برای ایکسباکس وان، مزایای بیشتری هم برای این کنسول به همراه میآید. این رابط کاربری نهتنها بهینهسازی شده است تا تجربهی بهتری را در استفاده به همراه بیاورد، بلکه اگر از ویندوز 10 بر روی کامپیوتر خود استفاده میکنید میتواند بازی را بر روی نمایشگر لپتاپ یا دسکتاپ شما نمایش دهد و شما به کمک دستهی اکسباکس بر روی کامپیوتر شخصی خود به بازی بپردازید. این ویژگی بهخصوص وقتی کسی میخواهد از تلویزیون خانه استفاده کند، به کار میآید.
دلایل برتری پلیاستیشن 4
رابط کاربری ساده و بی دردسر پلیاستیشن 4 شاید برای کاربران آن کمتر گیجکننده باشد و اگرچه رابط کاربری Xbox One هم بسیار دوستداشتنی است، اما ظاهری که ویندوز برای ارتباط با کاربران PS4 درنظر گرفته است هم قطعا دلنشین است. نکتهی دیگری که خیلی از طرفداران PS4 ممکن است به آن اشاره کنند، کیفیت بهتر اجرای بازیها بر روی این کنسول است. این نکته شاید اشتباه نباشد، مخصوصا اگر سختافزار PS4 که کمی قویتر است را در نظر بگیریم. اما عملا تنها عناوین اشتراکی بین کنسولها بر روی Xbox One کمی ضعیفتر ظاهر میشوند و حتی تا زمانی که تصویر بازیهای این دو کنسول را کنار هم مقایسه نکنید شاید متوجه این تفاوت نشوید. در ادامه به صورت تخصصیتر در رابطه با سختافزار این دو کنسول بحث خواهیم کرد، اما در حال حاضر مختصرا اشاره میکنیم که عناوین اختصاصی Xbox One با بالاترین کیفیت ممکن (رزولوشن تمام اچدی و 60 فریم بر ثانیه) و تقریبا معادل با کیفیت PS4 بر روی آن اجرا میشوند، تنها زمانی که کیفیت بازیها اندکی افت میکند زمانی است که یک بازی چند پلتفرمی که بر روی هر دو کنسول عرضه شده است را بر روی Xbox One اجرا میکنید. در این حالت همچنان نرخ فریم همان 60 فریم بر ثانیه باقی میماند اما رزولوشن تصویر تا مقدار 900p اچدی افت میکند. در عمل این تفاوت به اندازهی 180 پیکسل در عرض است و نباید آنچنان مهم باشد. اما بههرحال این موضوع باعث میشود که عناوین اشتراکی بین دو کنسول، اندکی بهتر بر روی PS4 اجرا شوند.
سختافزار:
اگر از نظر سختافزاری بخواهیم بگوییم، در یک نگاه به راحتی میتوان متوجه شد که PS4 قویتر است. چرایی این موضوع را در ادامه توضیح میدهیم، اما اگر خیلی خلاصه بخواهیم بگوییم همانطور که بالاتر هم شاره کردیم، این اختلاف سختافزاری باعث میشود که بازیهای چندپلتفرمه (که بر روی کنسولهای مختلف و احتمالا کامپیوتر هم عرضه میشوند) بر روی Xbox One با رزولوشن پایینتری اجرا شوند، هرچند این اختلاف حدود 180 پیکسل در عرض تصویر است. ممکن است به مرور زمان و با آشنایی بیشتر طراحان بازی با سخت افزار Xbox One این موضوع به تدریج حل شود، چرا که عناوین اختصاصی Xbox One این مشکل را ندارند و با بالاترین کیفیت اجرا میشوند. با این وجود در حال حاضر میتوان گفت که PS4 از نظر سختافزاری کمی بهتر عمل میکند و در نهایت شاید سرمایهگذاری بهتری بهنظر بیاید.
پردازندههای مرکزی هر دو کنسول ساخت شرکت AMD و هشت هستهای با اسم سری Jaguar است و همانطور که شاید بدانید، AMD با ترکیب پردازندهی مرکزی و پردازندهی گرافیکی واحدی به نام APU (Accelerated Processing Unit) ارائه میکند که قابلیتهای پردازندهی گرافیکی و پردازندهی مرکزی را در یک تراشه گنجانده است. پردازندهی مرکزی اکسباکس وان با فرکانس 1.75 گیگاهرتز کار میکند که در مقایسه با فرکانس 1.6 گیگاهرتزی پلیاستیشن 4 شاید بهتر و قویتر به نظر بیاید اما در عمل توان پردازندهی گرافیکی در این کاربرد خاص بسیار مهمتر است.
پردازندههای گرافیکی اکسباکس وان و پلیاستیشن 4 هر دو در حد و اندازهی پردازندههای گرافیکی سری 7000 ریدیان (Radeon) ساخت شرکت AMD هستند و هر دو هم از مقدار 8 گیگابایت حافظهی داخلی استفاده میکنند. اکسباکس از 32 مگابایت حافظهی رم استاتیک (SRAM) بهره میبرد ولی تکنولوژی رم آن DDR3 است اما PS4 از رم GDDR5 استفاده میکند. نگران نباشید، در ادامه توضیح میدهیم که این حروف و اعداد بی معنی کنار هم یعنی چه!
اول از همه توضیح مختصری راجع به تفاوت رمهای GDDR5 و DDR3 بدهیم: این نامها به تکنولوژی طراحی ساختار حافظهها اشاره میکنند و به زبان خیلی ساده و بدون ورود به جزییات پیچیده اگر بخواهیم بگوییم، رمهای GDDR5 بین 2 تا 2.5 برابر از رمهای DDR3 از نظر عملکرد سریعتر هستند. رمهای DDR3 تاخیر کمتری دارند اما مصرف بیشتری دارند و پهنای باند آنها کم است، از طرف دیگر رمهای GDDR5 تاخیرشان به مراتب بیشتر است اما مصرف کمی دارند و پهنای باند آنها هم زیاد است. در نهایت رمهای DDR3 برای بارگذاری جزء به جزء اطلاعات مناسبترند در حالی که رمهای GDDR5 برای استریم کردن داده سرعت بهمراتب بیشتری دارند.
مایکروسافت با استفاده از یک رم استاتیک 32 مگابایتی پرسرعت سعی کرده است تا پهنای باند کم رم DDR3 خود را جبران کند. در حقیقت عدم آشنایی طراحان بازی با این ساز و کار مایکروسافت است که باعث میشود برای حفظ سرعت اجرای بازیهای خود از رزولوشن آنها بر روی ایکسباکس وان کم کنند، اما بازیهایی که به صورت اختصاصی برای ایکسباکس وان تولید میشوند به علت آشنایی با ساختار اجرای بازی در این کنسول، با حفظ بهترین سرعت بالاترین رزولوشن را هم ارائه میکنند.
همچنین در نگاه اول ممکن است پردازندههای گرافیکی این دو کنسول هم یکسان به نظر بیایند، اما عملا پردازندهی گرافیکی PS4 از 1152 شیدر استفاده میکند در حالی که این عدد در پردازندهی گرافیکی مایکروسافت تنها 768 عدد است. شیدرها درواقع واحدهایی هستند که میزان نور و رنگ و نحوهی تغییر اشکال و نورپردازیها را معین میکنند و اعمالی از قبیل افکتهای مختلف تصویری در عمل به کمک آنها انجام میشود. تاثیر این موضوع را شاید بتوان در افکتهای گرافیکی باکیفیتتر در PS4 دید، هرچند که تاکید میکنیم شاید اگر دو تصویر پردازش شده توسط این دو کنسول را در کنار هم نبینید، متوجه تفاوتشان نشوید، و حتی اگر آنها را کنار هم ببینید هم ممکن است تفاوت آنها برایتان اصلا قابل توجه نباشد.
حرف آخر:
در نهایت با در نظر گرفتن تمامی مزایا و نقاط ضعف هر کنسول، واقعا نمیتوان یکی را برندهی این مسابقه توصیف کرد. شاید هم بتوان گفت که به صورت تئوری هر دوی این کنسولها برندهی این رقابت هستند. تنها عاملی که میتواند باعث شود شما یکی را به دیگری ترجیح دهید، سلیقهی شخصی شما خواهد بود و نکاتی از قبیل این که:
– بازیهای اختصاصی کدام کنسول را ترجیح میدهید؟
– ظاهر و رابط کاربری کدام کنسول بیشتر برایتان دلنشین است؟
– کنسولهای قبلی شما ساخت کدام یک از این دو شرکت بودهاند؟
– آیا قصد خرید وسایل جانبی این کنسولها را (مانند هدست واقعیت مجازی سونی یا کینکت مایکروسافت) دارید یا خیر؟
یک نکته که شاید ذکر آن خالی از لطف نباشد و بتواند حتی در تصمیمگیری شما هم نقش بهسزایی بگذارد، این است که دقت کنید دوستان و آشنایان شما از کدام یک از این دو کنسول استفاده میکنند. با دقت به این نکته میتوانید لذت بازیهای آنلاین را با آنها تجربه کنید و یا بازیهایتان را با هم تعویض کنید. قطعا این موضوع با توجه به قیمت بالای بازیهای این دو کنسول، میتواند در انتخاب آخر شما موثر باشد.
[interaction id=”57567d92fc11715952530ed9″]
شما می توانید در نظرسنجی ما هم شرکت کنید و به ما بگویید که کدام کنسول را ترجیح می دهید.