چند ماهی از معرفی آنر 9 میگذرد، اما این گوشی هواوی به تازگی در کشورمان عرضه شده است. مشخصات سخت افزاری خوب در کنار ویژگیهایی مانند طراحی زیبا و دوربین دوگانه باعث شده تا کاربران به این گوشی جذب شوند. در ادامه به بررسی میان رده جدید هواوی میپردازیم و به نقاط قوت و ضعف این گوشی اشاره خواهیم کرد.
در ابتدا جدول مربوط به مشخصات هواوی آنر 9 را مشاهده نمایید:
صفحه نمایش |
5.15 اینچ با رزولوشن 1920 * 1080 پیکسل – نسبت تصویر 16:9 – IPS LCD |
پردازنده |
کرین 960 – هشت هستهای |
رم |
4 / 6 گیگابایت |
حافظه داخلی |
64 / 128 گیگابایت |
سیستم عامل |
اندروید 7 با رابط کاربری EMUI |
دوربین پشتی |
دوگانه 12 + 20 مگاپیکسل |
دوربین سلفی |
8 مگاپیکسل |
باتری |
3200 میلی آمپر |
حال نگاهی به بخشهای مختلف این گوشی میاندازیم، در ادامه با ما همراه باشید.
طراحی
هواوی آنر 9 طراحی زیبایی دارد. بدنه درخشان و رنگ بندیهای متنوع به جذابیت ظاهری این گوشی افزوده است. محافظ صفحه نمایش گوریلا گلس 3 اگر چه توانایی محافظت کمتری نسبت به گوریلا گلس 5 دارد ولی برای یک گوشی در بازه قیمتی آنر 9 مناسب است.
قاب جلویی آنر 9 همچنان حاشیههای زیادی در بالا و پایین صفحه نمایش دارد و برخلاف بسیاری از گوشیهای تولید شده امسال است که حاشیههای اطراف صفحه نمایش در آنها بسیار نازک هستند. حسگر اثرانگشت در دکمه هوم زیر صفحه نمایش قرار دارد و دوربین سلفی گوشی به همراه اسپیکر در بالای صفحه نمایش دیده میشوند.
در قاب پشتی نیز دوربین دوگانه به همراه فلش LED به چشم میخورند. به طور کلی طراحی این گوشی زیبا و جذاب است، اگرچه گوشیهایی با حاشیههای باریک در اطراف صفحه نمایش زیبایی بیشتری دارند، اما آنر 9 نیز طراحی خاص خود را دارد که برای بسیاری جذاب است.
صفحه نمایش
نمایشگر یکی از با اهمیت ترین فاکتورها در انتخاب گوشی است. آنر 9 به صفحه نمایش IPS 5.15 اینچی با رزولوشن 1920 * 1080 پیکسل مجهز میباشد. تراکم پیکسلی 428 پیکسل بر اینچ یک نقطه مثبت برای نمایشگر این گوشی به حساب میآید. تراکم پیکسلی بالا باعث میشود تا چشم کاربر هنگام کار با گوشی اذیت نشود.
اگر چه پنلهای IPS از لحاظ درخشان بودن و شفافیت به پنلهای اولد و امولد نمیرسند، ولی کیفیت بالایی دارند. صفحه نمایش آنر 9 نیز در مقایسه با رقبایی همچون ال جی جی 7 و گلکسی اس 8 کیفیت بسیار خوب و نزدیکی دارد. رنگها در این صفحه نمایش شفاف و دقیق هستند و عمق تصاویر به خوبی در آن احساس میشود.
نرم افزار
آنر 9 هم مانند سایر گوشیهای هواوی به رابط کاربری EMUI مجهز میباشد. این رابط علی رغم سادگی، کاربردی و روان است. در EMUI تمام اپلیکیشنها و بازیهای شما در صفحه اصلی نمایش داده میشوند و همانند رابط کاربری سامسونگ یا اپل منوی برنامهها وجود ندارد. البته اگر تمایل به داشتن منو جداگانه برنامه و بازیها در آنر 9 داشته باشید میتوانید با نصب لانچر این مشکل را برطرف کنید. البته معمولا لانچرها تاحدودی در سرعت گوشی تاثیر گذار هستند.
تمهای مختلفی برای این گوشی وجود دارند که با انتخاب آنها ظاهر رابط و آیکنها تاحدودی تغییر میکند، شما میتوانید به سلیقه خود هر کدام از این تمها را انتخاب کنید.
هواوی آنر 9 به نسخه 7 سیستم عامل اندروید مجهز میباشد، به روز رسانی اندروید اوریو نیز به زودی و احتمالا در سه ماهه نخست سال 2018 برای این گوشی منتشر خواهد شد. به طور کلی اندروید 7 با رابط کاربری EMUI عملکرد خوبی در آنر 9 دارند و برنامهها و بازیها روان و بدون لگ در آن اجرا میشوند.
برنامهها و بازیهایی به صورت پیش فرض روی این گوشی نصب شدهاند که برخی از آنها کاربردی هستند. البته در صورت عدم نیاز میتوانید آنها را حذف کنید. در پوشه games برخی بازیهای gameloft روی وجود دارند و در پوشههای دیگر مانند ابزارها نیز برنامههای کاربردی قرار گرفتهاند.
عملکرد گوشی
میان رده جدید هواوی با توجه به مشخصات سخت افزاری قدرتمند، عملکرد فوق العادهای در اجرای برنامهها و بازیها دارد. همانطور که پیشتر اشاره کردیم برنامهها و بازیهای مختلف بدون لگ و تاخیر اجرا میشوند و حتی سنگینترین بازیها همانند آسفالت نیز اجرای روان و بی نقصی دارند.
آنر 9 به چیپست هشت هستهای کرین 960 مجهز میباشد. این پردازنده از 4 هسته Cortex-A73 و 4 هسته Cortex-A53s تشکیل شده است. ، کرین 960 قبلا در پرچمدار کمپانی چینی یعنی پی 10 مورد استفاده قرار گرفته بود. بنابراین میتوان گفت آنر 9 به نوعی گوشی پرچمدار به حساب میآید و اصلاح میان رده چندان برای آن مناسب نیست. وجود 4 تا 6 گیگابایت رم قدرت فوقالعادهای به این گوشی بخشیده به طوری که در بخش مدیریت رم نیز آنر 9 عملکرد بسیار خوبی دارد و شاهد نگهداری اکثر برنامهها و بازیها در رم این گوشی هستیم. بدین معنی که زمانی که برنامه یا بازی را اجرا میکنید و بعد از آن چند برنامه دیگر را اجرا میکنید، با انتخاب دوباره برنامه یا بازی نخست، بدون رفرش شدن آن برنامه اجرا میشود.
در تست بنچمارک Geekbench آنر 9 موفق با کسب امتیاز بسیار خوب 6160 شد. برای اینکه قدرت سخت افزاری این گوشی را متوجه شویم باید بدانیم که وان پلاس 5 با چیپست اسنپدراگون 835 اسمتیاز 6719 و سونی اکسپریا XZ با چیسپت اسنپدراگون 820 امتیاز 6492 را در این بنچمارک کسب کرده بودند. با توجه به این امتیازات متوجه میشویم چیسپتهای کرین عملکرد نسبتا نزدیکی در مقایسه با رقبای اسنپدراگونی خود دارند.
پردازنده گرافیکی آنر 9 Mali-G71 میباشد که از هشت هسته تشکیل شده. این چیسپت در مقایسه با پردازنده گرافیکی ادرنو اسنپدراگون قدرت کمتری دارد ولی در بازیها و سایر برنامههای گرافیکی شاهد عملکرد خوب آن در آنر 9 هستیم.
دوربین
دوربینهای گوشیهای هواوی همیشه یکی از نقاط قوت آنها بوده، آنر 9 نیز از این قاعده مستثنا نیست. دوربین دوگانه گوشی در قاب پشتی وجود دارد که از دو لنز 20 و 12 مگاپیکسلی تشکیل شده است. تصاویر ثبت شده با این دوربین کیفیت بسیار بالایی دارند. وجود لنزهای دوگانه به ثبت تصاویر با لرزش کم، بوکه کردن تصاویر و کمک فناوری سه بعدی در دوربین کمک میکند. لنز دوم برای زوم کردن بدون کاهش کیفیت تصویر یا اصلاحا lossless زوم مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه عملکرد آن به خوبی زوم اپتیکال به کار رفته در آیفون 7 پلاس نیست، ولی تصاویر ثبت شده با این قابلیت کیفیت مناسبی دارند.
وجود آپشنهای مختلف برای تصویر برداری و ایجاد تغییرات روی عکسها از جمله نقاط قوت دوربین هواوی آنر 9 است. دوربین پشتی این گوشی قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K را دارد.
دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی نیز تصاویر دقیق و با کیفیتی را ثبت میکند و علاقهمندان به عکاسی سلفی از عملکرد آن راضی خواهند بود. برای اطمینان بیشتر نمونه تصاویر ثبت شده با دوربینهای آنر 9 را در این مطلب یا در اینترنت مشاهده کنید.
عمر باتری
آنر 9 به باتری 3200 میلی آمپری مجهز میباشد. حجم باتری نسبت به نسل قبلی این گوشی یعنی آنر 8 ، 200 میلی آمپر افزایش داشته است. با توجه به اندازه و رزولوشن صفحه نمایش و با در نظر گرفتن چیپست کرین 960 ، با استفاده روزانه 4 تا 6 ساعت آنر 9 روزی یکبار به شارژ مجدد نیاز خواهد داشت. بنابراین عملکرد باتری را میتوان مطلوب دانست. البته با بستن برنامههای غیر ضروری و خالی نگه داشتن رم میزان شارژدهی گوشی بیشتر خواهد شد.
زمان شارژ شدن باتری نیز بسیار سریع است. با توجه به ظرفیت کم باتری و پشتیبانی آنر 9 از تکنولوژی شارژ سریع زمان شارژ شدن این گوشی سریع است به طوری که 40 درصد شارژ باتری تنها در 30 دقیقه انجام میشود.
اسپیکر
اسپیکر اصلی گوشی در پایین آن در کنار پورت USB-C قرار گرفته است. در گوشیهای جدید از اسپیکر مکالمه به عنوان اسپیکر دوم استفاده میشود. کیفیت صدای اسپیکر اصلی گوشی بسیار خوب و با کیفیت میباشد ولی اسپیکر دوم کیفیت مطلوبی ندارد. از این رو اگر قصد مشاهده فیلم یا موسیقی طولانی با آنر 9 را دارید بهتر است از هدفون استفاده کنید.
نتیجه گیری
با توجه به افزایش قیمت پرچمداران کمپانیهای مختلف، توجه اکثر کاربران به گوشیهای میان رده و مقرون به صرفه جذب شده است. هواوی آنر 9 یکی از بهترین گوشیهای موجود در رنج قیمتی 2 میلیون تومان در بازار است. اما نقاط قوت و ضعفی نیز دارد که در بررسی به آنها اشاره کردیم، با این حال برخی از آنها را بازگو میکنیم.
از نقاط قوت آنر 9 میتوان به صفحه نمایش با کیفیت، سخت افزاری قدرتمند، عملکرد نرم افزاری روان و مطلوب و دوربین دوگانه با کیفیت اشاره کرد. از طرفی طراحی با حاشیههای زیادی در اطراف صفحه نمایش، کیفیت متوسط دوربین در هنگام تصویر برداری در محیطهای کم نور و عملکرد ضعیف اسپیکر ثانویه را میتوان به عنوان نقاط ضعف این گوشی بر شمرد.
باید در نظر داشته باشید که در رنج قیمتی 2 میلیون تومان گوشیهای زیادی وجود دارند که هر کدام در مقایسه با آنر 9 نقاط قوت و ضعف دارند. شاید جدیترین رقبای این گوشی محصولات کمپانی شیائومی باشند که در راس آنها میتوان می 6 را نام برد. البته نباید از پرچمدارانی مانند گلکسی اس 7 و وان پلاس 5 نیز در این رنج قیمتی غافل شد.