نسل اول شبکههای تلفنهمراه (1G) که حدود 30 سال پیش به دنیا معرفی شد، آنالوگ بود و تنها مکالمات تلفنی مشترکان را منتقل میکرد. نسل دوم شبکههای تلفنهمراه (2G) که یک دهه بعد جایگزین نسل قبلی شد، دیجیتال بود و علاوه بر مکالمات تلفنی، امکان تبادل برخی اطلاعات ساده نظیر پیامک و ایمیل را نیز میداد. در نسل سوم شبکه تلفنهمراه (3G) حدود سالهای 1380 و 1381 به میدان آمدند. این شبکهها امکان وبگردی، گفتوگوی تصویری و نیز پخش زنده محتوای چند رسانهای را فراهم میکند.
4G چهارمین و جدیدترین نسل از تکنولوژیهای مخابراتی برای ارسال و دریافت اطلاعات از طریق شبکههای موبایل است.
وقتی صبحت از4G میشود G مخفف Generation یا نسلی از تکنولوژی شبکههای بیسیم است، در هر کدام از این نسلها سرعت دسترسی به اینترنت به صورت چشمگیری افزایش یافته است و البته سرویس ارائه شده در هر نسل سر سازگاری با نسل قبلی را ندارد و برای استفاده از آن بایستی گوشی و ابزارهای خود را ارتقا دهید و سرویس دهندهها نیز میبایستی سختافزارهای جدیدی را نصب نمایند
نسل چهارم شبکههای تلفنهمراه درست همانند نسل سوم شبکههای تلفنهمراه از IP استفاده میکند. اما برخلاف 3G در 4G حتی مکالمات صوتی هم در قالب بستههای دیجیتال و با استفاده از IP جابهجا میشود. به این ترتیب دیگر شاهد کاهش کیفیت صدا در مکالمات نخواهیم بود.
یکی از مزیتهای 4G ، کاهش تاخیر است. این موضوع در بسیاری از کاربردهای رایانه و نیز تلفنهمراه (نظیر بازیهای آنلاین) از اهمیت زیادی برخوردار است. کاهش تاخیر همچنین سبب طبیعیتر جلوه کردن صدا در مکالمات تلفنی و نیز جلوگیری از انعکاس صدا میشود.
4G برخلاف نسلهای پیشین خود بسیار هوشمند است. 4G براحتی میتواند افزایش ناگهانی حجم ترافیک دریافتی را مدیریت و ترافیک اضافه را به دکلهای مجاور منتقل کند. اما شاید جذابترین ویژگی درونی 4G ، توانایی خود ترمیمی در آن است. سیستمهای مخابراتی 4G با استفاده از حسگرهای خود میتوانند متوجه از کارافتادن بخشهای اصلی خود شده و با انتقال ترافیک کاربران خود به دکلهای مجاور به ترمیم خود بپردازند، بدون اینکه به کمک انسان نیاز داشته باشند.
تفاوت 4G با LTE ؟
LTE مخفف عبارت Long Term Evolution )تکامل بلند مدت) است که سریعترین و باثباتترین گونه از 4G به حساب میآید.
سرعت 4G چقدر است؟
سرعت آن بستگی به نوع دستگاه، موقعیت مکانی، و زمان دارند. در بسیاری از تستها، تلفنهای 4G ، تبلتها، و مودم لپتاپها، به طور کلی سرعتی از ۳ تا ۲۰ برابر سرعت دانلود دستگاههای 3G را رقم زدهاند. دستگاههای LTE به طور میانگین سرعت دانلودی بین ۱۰ تا ۲۰ مگابیت بر ثانیه را داشتهاند، که به کرات به بالای ۳۰ مگابیت بر ثانیه هم رسیده است.
چه کسی به 4G احتیاج دارد؟
4G بیشتر برای کسانی که موبایلهای هوشمند، تبلت و لپتاپ دارند مناسب است. کسانی که اغلب وقتی که خارج از محدوده پوشش وای-فای هستند، نیازمند سرعت بالا برای مرور وب، استفاده از اپلیکیشنها و کار با ایمیل میباشند.
کدام تبلت سامسونگ از 4G پشتیبانی می کند؟
در این قسمت لیستی از تبلت های سامسونگ جمع آوری شده است که از آخرین نسل شبکه اینترنت یعنی 4 جی پشتیبانی می کنند. چهار سری از گلکسی نوت ها و چهار سری از گلکسی تب سامسونگ دارای این ویژگی هستند. مدل های هر مجموعه در پرانتز ذکر شده است.
ویژگی خوب این لیست این است که دربردارنده ی انواع مختلف گلکسی تب و گلسی نوت سامسونگ در سایز های متفاوت می باشد.
Samsung Galaxy Note® Pro 12.2 (SM-P905)
Samsung Galaxy Note® 10.1 2014 Edition (SM-P605)
Samsung Galaxy Note® 10.1 (GT-N8020)
Samsung Galaxy Note® 8.0 (GT-N5120)
Samsung Galaxy Tab® S (SM-T805 , SM-T705)
Samsung Galaxy Tab® Pro (SM-T905 , SM-T525 , SM-T325)
Samsung Galaxy Tab® 4 (SM-T535 , SM-T335 , SM-T235)
Samsung Galaxy Tab® 3 (GT-P5220 , SM-T315 , SM-T215)