سونی اکسپریا XZ1 و XZ1 Compact دو برادر از سری محصولات جدید این شرکت ژاپنی هستند. در طی چند سال گذشته ، با وجود برخورد متفاوت دیگر سازندگان تلفنهای هوشمند، سونی به روند محافظ کارانهی خود در طراحی ادامه داده. بنابراین با شمایلی آشنا همچون دیگر گوشیهای اکسپریا روبهرو هستیم؛ که یعنی عناصری همچون تلفیق قاب آلومینیومی با شیشه به همراه درگاه ورودی MicroSD/SIMضدآب.
اگرچه المانهای بصری این سری ، تلاش زیادی برای تداعی محصولی برتر را دارند و تا حدی نیز موفق هستند اما از لحاظ سخت افزاری شباهت زیادی به گوشیهای هوشمند نسل قبلی اندروید دارند. پردازندهی اسنپدراگون 835 (Snapdragon 835) به همراه 4 گیگابایت حافظهی رم ، دوربین اصلی با کیفیت 19 مگاپیکسل و باتری با ظرفیت 2.700 میلی آمپر ساعتی ، مروری اجمالی بر سخت افزار این محصولات است.
با وجود همانندی بسیاری که بین XZ1 و XZ1 Compact وجود دارد ، صفحه نمایش این دو گوشی متفاوت است. تلفن همراه بزرگتر با نمایشگری 5.2 اینچی و کوچکتر 4.6 اینچ عرضه میشوند. از دیگر تفاوتها میتوان به دوربین سلفی و حافظه داخلی اشاره کرد؛ در نمونهی کامپکت، دوربین با دقت 8 مگاپیکسل به همراه 32 گیگابایت پایه حافظه داخلی و در مدل اصلی XZ1، با 13 مگاپیکسل و 64 گیگابایت پایه حافظه ارائه میشود. سری هشت اندروید (Oreo)با رابط کاربری مخصوص سونی نیز سیستم عامل در نظر گرفته شده برا آنها میباشد.
خود زنی سونی!
این تیتر شروعی مناسب برای این قسمت از مطلب میباشد. اعمال حاشیهی ضخیم طراحی شده در اطراف نمایشگر (که به عنوان پرتی در نمایشگر تلقی میشود) دوباره تکرار میشود. سال 2017 جولانگاه ورود محصولات رقبا همانند آیفون ایکس و سامسونگ گلکسی اس9 و حتی دیگر محصولات میان رده رده، با حداکثر استفاده از فضای جلوی گوشی و کمترین حاشیهی موجود، بود.
ولی زود تصمیم نگیرید!
به لطف دوربینMotion eye سونی که هم اکنون تنها در این دو گوشی وجود دارد ، توانایی ثبت تصاویر بسیار خوبی برای شما امکان پذیر شده است. برای مثال اگر علاقه مند به فیلم برداری در حالت اسلوموشن باشید و از نرخ فریم های کنونی نیز خسته اید ، اینجاست که دوربین سونیXZ1 با تعداد عجیب 960 فریم برثانیه با رزولوشن p720 شما را متحیر میکند! بله درست شنیدید 960 فریم برثانیه آن هم در یک گوشی. از دیگر مشخصات دوربین میتوان به توانایی فیلم برداری 4K و لنز واید 25 میلیمتری با پشتیبانی از HDR نام برد. تثبیت کننده الکترونیکی 5 محور سونی، برای اصلاح و حذف حرکات ناگهانی دوربین یا سوژه در هنگام ضبط نیز باعث بهبود عملکرد دوربین شده است.
مزایا به دوربین خلاصه نمیشوند؛ تجربهی کار با محصولات جدید سونی، تجربهای روان و سریع است. در محدوده کاری XZ1 خبری از تاخیر در اجرای دستورات نیست. چه مشغول به تماشای کلیپی اچ دی در یوتیوب باشید و یا ضبط فیلم با کیفیت 4K و یا هرکار دیگری، به لطف رابط کاربری سونی و سازگاری مثال زدنی اش با سخت افزار با هیچ گونه کندی مواجه نمیشوید؛ اگرچه فضای گرافیکی کمی یادآور نسخههای قدیمیتر اندروید بوده و از نظر زیبایی شناختی کار بیشتری را میطلبد.
عمر باتری دستگاه هم قابل توجه است؛ در استفاده مستمر ما از گوشی به همراه GPS، بلوتوث، روشنایی خودکار و NFC بیشتر از یک روز زمان برد تا شارژ نسخه کوچکتر گوشی تمام شود. این زمان برای XZ1 به دلیل نمایشگر بزرگتر و طبیعتا پیکسل های بیشتر به یک روز تقلیل مییابد.
جمع بندی
حاشیه نمایشگر زیاد و صفحه نمایشی با وضوح نه چندان خیره کننده در مقابل فضای نرمافزاری بسیار سریع ، کیفیت ساخت خوب بدنه، دوربین کارآمد به همراه امکانات و تنظیمات جالب و عمر زیاد باتری، همه و همه ما را در دوراهی عجیبی از جنس سونی قرار میدهند. اقیانوسی گسترده از محصولات رقیب وجود دارد. اما اشتیاق زیادی درXZ1 نهفته است. آیا این اشتیاق برای نادیده گرفتن دیگر محصولات کافی است؟
تصمیم با شماست.