در این بازهی قیمتی دیگر بحث مقرون به صرفه بودن مطرح نیست. لپتاپهای این بازه تمامی لپتاپهای گرانقیمتی محسوب میشوند و باید انتظار بهترینها را از آنها داشته باشید. اگرچه باز هم قطعا نباید از یک لپتاپ 3 میلیونی انتظار داشته باشید که امکانات یک لپتاپ 4 میلیونی را داشته باشد. با این حال معرفی بهترینهای این بازهی قیمتی یک دید کلی از بهترین امکاناتی که میتوانید در ازای پول خود دریافت کنید، به شما میدهد. لپتاپهای این بازه بهقدری متنوع میشوند و در فرمهای مختلف ظاهر میشوند که حتی گاهی اسم لپتاپ را دیگر بر آنها نمیتوان گذاشت. به عنوان مثال بعضی از لپتاپهایی که توسط شرکتهایی مانند ایسوس، اماسآی و دل مخصوص بازیهای کامپیوتری طراحی میشوند، در این بازه قرار دارند و اگر وزن و ابعاد آنها را بررسی کنید با ما هم نظر خواهید شد که نام لپتاپ لباسی نیست که برازندهی تنشان باشد. یا انواعی از لپتاپهای فوق سبک و نازک که با نام آلترابوک هم شناخته میشوند در این بازهی قیمتی قرار دارند که امکانات آنها به خصوص از نظر پردازندهی گرافیکی با لپتاپهای دیگر این بازهی قیمتی اصلا قابل قیاس نیست و بعضا حتی پردازندهی گرافیکی اختصاصی هم ندارند تا سازندگان نیاز به طراحی سیستم خنککننده برای آن (و در نتیجه افزایش ضخامت و وزن لپتاپ) نداشته باشند. البته آلترابوکهایی که از آنها صحبت شد بههرحال نوعی لپتاپ به شمار میروند (همانطور که لپتاپهای مخصوص بازی هم بالاخره لپتاپ هستند) و طیف وسیعی از کاربران هستند که لزوما بهترین عملکرد گرافیکی را نمیخواهند و وزن و زیبایی و راحتی استفاده برای آنها فاکتور بسیار مهمتری است. اما باید پذیرفت که نمیتوان و نباید آلترابوکهایی که با هدف سبکی و نازکی ساخته شدهاند را با غولهایی که از بهترین پردازندهها استفاده میکنند و وزن بیشتری هم طبق تعریف میتوانند داشته باشند، در یک پیست به مسابقه واداشت. به همین دلیل ما در راهنماهای جداگانهای به معرفی بهترین آلترابوکها و بهترین لپتاپهای بازی میپردازیم و در این راهنما صرفا بهترین لپتاپهایی که تعریف کلاسیک لپتاپ (امکانات بسیار خوب سختافزاری در حد دسکتاپها در کنار قابلیت حمل و نقل آسان) را ارضا میکنند، به شما معرفی خواهیم کرد.
در این محدودهی قیمتی میتوانید انتظار داشته باشید که لپتاپی که خریداری میکنید حداقل امکانات زیر را داشته باشد:
- مجهز بودن به جدیدترین نسلهای پردازندهی Core i7 اینتل
- رم بالای 8 گیگابایت
- کارت گرافیک اختصاصی با پردازندهی قدرتمندی مانند سری 900M انویدیا
- بیشتر از 2 گیگابایت حافظهی گرافیکی
- حافظهی داخلی 1 ترابایت به بالا و ترجیحا هیبریدی
- عمر باتری حدود 6 ساعت به بالا
- صفحهی نمایش با کیفیت تمام اچدی به بالا
- وزن بین 2 تا 2.7 کیلوگرم برای لپتاپهای 15.6 اینچی
با ما و معرفی 5 لپتاپ برتر بین 3 تا 5 میلیون تومان همراه باشید:
Lenovo Y5070 i7
پردازنده: intel® Core™ i7با سرعت 2.6 تا 3.6 گیگاهرتز
رم: 8 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت HDD + 8 گیگابایت SSD
کارت گرافیک:NVIDIA GeForce 960M (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 2160×3840 پیکسل (4K)
شارژدهی باتری: 4:30 ساعت
وزن: 2.3 کیلوگرم
درست است که در مقدمهی این پنج برتر گفتیم که لپتاپهای مخصوص بازی در دستهی جداگانهای بررسی میشوند، و این اتفاق هم میافتد، اما اگر لپتاپی هم آنقدر سبک است که میتوان به آن لپتاپ اطلاق کرد هم آنقدر قدرتمند است که بتوان با آن بازیهای روز را اجرا کرد، دلیل نمیشود که آن را معرفی نکنیم! لنوو در این ردهی قیمت و در این سری لپتاپهای خود دست از بازی با پلاستیک (تا حدودی) برمیدارد و قسمت پشت صفحهی نمایش این لپتاپ خود را به روکش آلومینیومی برس خوردهی تیره و بسیار خشن و شیکی مجهز میکند. اگرچه بقیهی بدنه از جنس پلاستیک مات و ضد جذب کثیفی است، اما همین قسمت رویی لپتاپ و طراحی مخصوص آن باعث میشود تا احساس کار با یک لپتاپ لوکس و خاص منتقل شود و دیگر احساس نکنید با یک لپتاپ میانرده (هرچند قدرتمند) طرف هستید. صفحهی نمایش این لپتاپ هم از نوع 4K است و رزولوشن آن چهار برابر صفحات نمایش تمام اچدی بهشمار میرود. این صفحهی نمایش اندازهی 15.6 اینچی دارد که کاملا ایدهآل است و با وجود اینکه از تکنولوژی TFT با نور پسزمینهی LED در آن استفاده میشود و پوشش مات هم ندارد، اما زوایای دید آن حداقل از نظر افقی بد به نظر نمیآیند. تنها ممکن است در راستای عمودی با افت سریع کنتراست و عمق رنگها مواجه شوید که این موضوع هم تقریبا قابل چشمپوشی است. غیر از این موارد، صفحهی نمایش این لپتاپ کیفیت بسیار خوبی را ارائه میکند. صفحه کلید این لپتاپ هم از نوع جزیرهای است و مانند تمامی لپتاپهای این شرکت از همان طراحی معروف و خوشنام لنوو به نام AccuType برای بهبود تجربهی کاربر استفاده میکند. در این طراحی، لنوو کلیدهای صفحه کلید را با انحنای ظریفی تولید میکند که باعث افزایش راحتی و دقت در تایپ میشود. یک ویژگی لذتبخش دیگر این صفحه کلید، نور پس زمینهی هیجان انگیز آن است که مطابق خط مشی اکثر لپتاپهای مخصوص بازی، رنگ آن قرمز در نظر گرفته شده و همچنین باز هم از نظر رنگ با خطوط ظریف دیگری که در طراحی لپتاپ از آنها استفاده شده هماهنگ است. موس لمسی این لپتاپ هم تقریبا در زیر کلید Space قرار گرفته و به همان اندازه هم عرض دارد. کار با این موس لمسی روان و لذت بخش است و همچنان تجربهی خوبی را برای کاربر به ارمغان میآورد. این لپتاپ درگاه VGA ندارد، ولی از درگاه شبکه و HDMI به همراه دو درگاه USB 3.0 و یک درگاه USB 2.0 بهرهمند است. درایو نوری این لپتاپ هم قربانی وزن مناسب آن شده است و برای استفاده از دیسکهای نوری باید به درایوهای نوری اکسترنال اتکا کنید.
یک پردازندهی نسل چهار Core i7 با فرکانس کاری بین 2.6 تا 3.6 گیگاهرتز بار پردازشهای مورد نیاز این لپتاپ را به دوش میکشد که اگرچه از جدیدترین نسل (نسل 6) نیست، اما برای کارهایی که با این لپتاپ انجام خواهید داد کاملا کافی بهنظر میرسد. یک رم 8 گیگابایتی هم در این لپتاپ تعبیه شده که باز هم به نظر کافی میآید، اما در صورتی که اصرار داشته باشید آن را ارتقاء دهید احتمالا توانایی اینکار را خواهید داشت. حافظهی داخلی این لپتاپ را 1 ترابایت HDD در کنار 8 گیگابایت SSD تشکیل میدهد که ترکیب مناسبی برای افزایش کارایی لپتاپ همزمان با پایین نگاهداشتن قیمت به نظر میرسد. یک کارت گرافیکی ساخت انویدیا مدل GTX960M با ظرفیت 4 گیگابایت حافظهی اختصاصی هم در این لپتاپ به کار برده شده که از بهترین انواع کارتهای گرافیکی موجود در بازار فعلی است و میتوانید انتظار خود را از آن در اجرای بازیها بالا ببرید. باتری این لپتاپ هم تا حدود 4 ساعت و نیم انرژی مورد نیاز برای انجام کارهای شما را تامین خواهد کرد. این لپتاپ همچنین با بلندگوهای ساخت شرکت معروف JBL و یک سابووفر قرار گرفته در زیر لپتاپ عرضه میشود. در نهایت این لپتاپ با وزن 2.3 کیلوگرم و قطر 22 میلیمتر، ابعاد و وزن بسیار قابل قبولی برای یک لپتاپ با این مشخصات فنی دارد.
ASUS N551VW i7
پردازنده: intel® Core™ i7با سرعت 2.6 تا 3.5 گیگاهرتز
رم: 8 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت HDD + 128 گیگابایت SSD
کارت گرافیک:NVIDIA GeForce 960M (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 2160×3840 پیکسل (4K)
شارژدهی باتری: 5 ساعت
وزن: 2.7 کیلوگرم
ایسوس همچنان در طراحی لپتاپهای قدرتمند با ارزش خرید بالا در این بازهی قیمتی هم پیشتازی میکند. بدنهی این لپتاپ ایسوس به صورت ترکیبی از فلز و پلاستیک طراحی شده که همزمان در کنار استحکام و زیبایی فلز، سبکی پلاستیک را هم به همراه میآورد. قاب پشت نمایشگر (رویهی لپتاپ) که محل قرارگیری لوگوی ایسوس هم هست، از فلز طراحی شده و دوایر هممرکز تراشخورده بر روی این قاب فلزی، چشم را به سمت لوگوی ایسوس هدایت میکند. اطراف صفحه کلید این لپتاپ هم همان پوشش فلزی را دارد که باعث میشود در هنگام تایپ احساس راحتی بالایی داشته باشید. تنها قسمتی که طراحی پلاستیکی آن ممکن است به چشم بیاید بخش زیرین لپتاپ است که تماما از پلاستیک ساخته شده تا وزن لپتاپ بیش از حد بالا نرود. قسمت پلاستیکی و فلزی هم در کنارههای لپتاپ با طرحی منحنیشکل به هم متصل شدهاند.
صفحهی نمایش این لپتاپ کیفیت بسیار بالایی دارد. اندازهی آن 15.6 اینچی است و رزولوشن 4k دارد که تقریبا معادل چهار برابر رزولوشن صفحات تمام اچدی میشود. بهکاربردن فناوری IPS در این صفحهی نمایش باعث شده است که LCD آن زوایای دید بسیار عالیای داشته باشد و همچنین از نظر میزان نور صفحه نیز رضایت کاربران را کاملا جلب میکند. صفحه کلید این لپتاپ بسیار نرم و خوشدست و بی سروصداست و نور پسزمینهی آن هم کارکردن در تاریکی را بسیار آسانتر میکند. موس لمسی این لپتاپ هم در پایین صفحه کلید قرار گرفته و به صورت یکتکه طراحی شده است. به نظر میآید که این موس لمسی پوشش فلزی دارد، اما فارغ از جنس مادهی بهکار رفته به عنوان پوشش این موس، کار با آن بسیار راحت و لذت بخش است. درگاههای ارتباطی این لپتاپ عبارتند از درگاه شبکه، HDMI، mini DisplayPort، سه درگاه USB 3.0، ورودی هدفون و میکروفون و در نهایت یک ورودی مخصوص سابووفر اکسترنال SonicMaster که در جعبهی این لپتاپ به صورت پیشفرض قرار دارد. بله درست خواندید، ایسوس سابووفر مخصوص این لپتاپ را جداگانه و در بستهی اصلی لپتاپ عرضه میکند! چهار بلندگوی این لپتاپ نیز توسط شرکت پر آوازهی Bang & Olufson طراحی شدهاند که صدایی فوقالعاده شفاف و جذاب را ارائه میدهند.
پردازندهی فوقالعاده قدرتمند این لپتاپ از جدیدترین نسل پردازندههای Core i7 اینتل است. همچنین 8 گیگابایت رم DDR4 برای این لپتاپ در نظر گرفته شده است که برای اولین بار در این بررسیها با آن برخورد میکنیم. رمهای DDR4 بزرگترین و عمدهترین مزیتی که به همراه دارند (به نسبت DDR3)، مصرف پایینتر آنها است که باعث میشود در مجموع باتری لپتاپ زمان شارژدهی طولانیتری را تجربه کند. یک ویژگی بسیار جذاب دیگر این لپتاپ، حافظهی داخلی هیبریدی آن با ظرفیت 1 ترابایت HDD و 128 گیگابایت SSD است که ظرفیت بسیار قابل توجهی از هارد SSD برای نصب پرکاربردترین برنامهها در اختیار کاربر میگذارد. کارت گرافیکی این لپتاپ هم ساخت انویدیا و مدل GTX960M است که بسیار قدرتمند محسوب میشود و میتوانید با کلیت مشخصاتی که برای این لپتاپ گفته شد، انتظار اجرای جدیدترین بازیهای روز را با کیفیتهای بسیار خوب داشته باشید. باتری این لپتاپ هم 5 ساعت دوام میآورد که با توجه به مشخصات فنیای که ذکر شد نباید انتظار شارژدهی طولانیتری هم داشته باشیم، زیرا به عنوان مثال پردازندهی بهکار رفته در این لپتاپ از سری کممصرف اینتل نیست و خود همین موضوع میتواند تاثیر قابل توجهی بر شارژدهی باتری بگذارد. علت دیگر کم بودن نسبی این زمان شارژدهی را میتوان در رزولوشن فوق العاده بالای صفحهی نمایش این لپتاپ جستجو کرد. وزن 2.7 کیلوگرمی این لپتاپ اصلا نقطهی قوتی برای آن محسوب نمیشود و این لپتاپ را جزء سنگینترین لپتاپهای 15.6 اینچی قرار میدهد. با این حال مشخصات فنی بسیار عالی N551VW شاید نظر شما را بیشتر از وزن نسبتا بالایش جلب کند.
Lenovo Y5070
پردازنده: intel® Core™ i7با سرعت 2.5 تا 3.5 گیگاهرتز
رم: 8 گیگابایت
حافظهی داخلی: 512 گیگابایت SSD
کارت گرافیک:NVIDIA GeForce 960M (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 2160×3840 پیکسل (4K)
شارژدهی باتری: 4 تا 5 ساعت
وزن: حدود 2.3 کیلوگرم
لطفا توجه داشته باشید: همانطور که بارها اشاره کردهایم، لپتاپهای برخی برندها ممکن است با نام مدل یکسان ولی با مشخصات فنی متفاوتی در بازار عرضه شوند، بنابراین حتما قبل از خرید از تطابق مشخصات فنی مطمئن شوید!
در انتهای بازهی قیمت بین 3 تا 5 میلیون تومان، این موضوع به وضوح قابل مشاهده است که تفاوت قیمت یک لپتاپ با لپتاپی که اندکی ارزانتر یا گرانتر است تنها در استفاده کردن یا نکردن از یک قطعهی پیشرفتهتر یا قدیمیتر است. به عنوان مثال ممکن است مشخصات دو لپتاپ در تمامی جنبهها یکسان باشد اما یکی به عنوان مثال تنها از کارت گرافیک جدیدتری استفاده کرده باشد و همین موضوع باعث تفاوت قیمتی چند صد هزار تومانی باشد. عملا در انتهای این بازهی قیمتی هم این اتفاق میافتد. زیرا در این بازه در نهایت همگی لپتاپها از پیشرفتهترین پردازندهها و بیشترین مقادیر حافظهی رم و بهترین کارتهای گرافیکی بهره میبرند و تنها عامل تفاوت میان آنها عوامل جزیی مانند مثال گفته شده است. البته باید دقت داشت که این تفاوتها را نباید دستکم گرفت. در ادامه پس از معرفی مختصر لپتاپ Lenovo Y5070، متوجه علت نگارش این قسمت خواهید شد.
این لپتاپ از شرکت لنوو با لپتاپ دیگری که با همین نام در همین 5 برتر مورد بررسی قرار گرفت، از نظر تمامی مشخصات یکسان است و تمامی نکات ذکر شده برای آن لپتاپ، در مورد این لپتاپ هم صدق میکند. تنها ویژگی ممتاز این مدل خاص که باعث تفاوت چشمگیر فنی بین این دو مدل میشود و اختلاف قیمتی حدود 800 هزار تومان بین این دو ایجاد میکند، استفادهی این لپتاپ از حافظهی داخلی تمام SSD است. ظرفیت این حافظهی داخلی فوقالعاده پرسرعت 512 گیگابایت در نظر گرفته شده که البته از نظر حجم کاملا معمولی است اما از نظر سرعت، ارتقای بسیار چشمگیری نسبت به حافظههای HDD محسوب میشود.
بد نیست از این فرصت هم استفاده کنیم و اهمیت استفاده از حافظهی داخلی با سرعت بالاتر را به شما نشان دهیم. با فشردن همزمان کلیدهای Ctrl+Shift+Esc میتوانید Task Manager را در رایانهی خود باز کنید. اگر به نوار افقی بالای پنجره توجه بکنید، مشاهده میکنید که نام منابع سیستم (CPU، Memory، Disk و Network) نوشته شده است و عددی به درصد، میزان مشغول بودن آنها را نمایش میدهد. اگر حافظهی داخلی سیستم شما HDD است، کافیست تا یک عمل معمولی مانند بازکردن چند پنجرهی متوالی و در نهایت بازکردن یک سند در ورد یا اکسل انجام دهید تا ببینید به سرعت درصد استفاده از Disk یا همان حافظهی داخلی شما به 100% میرسد و سرعت کار سیستم افت میکند در حالی که شاید از پردازندهی شما (CPU) 10 یا 20 درصد استفاده شود و یا رم شما (Memory) حداکثر 50 درصد اشغال شده باشد.
این موضوع نشان میدهد که عامل محدود کنندهی سرعت اجرای فرامین در اکثر سیستمهای امروزی که از حافظهی HDD استفاده میکنند، سرعت خواندن و نوشتن از روی حافظهی داخلی است و نه ضعف پردازنده و کمبود حافظهی رم. در صورتی که این سرعت در حافظهی SSD به مراتب بیشتر است و دیگر پردازنده و رم شما میتوانند بدون محدودیت، بهترین فعالیت خود را به نمایش بگذارند. به کمک این مثال و در واقع پرانتزی که در میان معرفی پنج برتر باز کردیم، امیدواریم که علت ارزش خریداری حافظههای SSD را روشن کرده باشیم.
با ادامهی معرفی پنج لپتاپ برتر بازهی قیمتی 3 تا 5 میلیون تومان، با ما همراه باشید.
پردازنده: intel® Core™ i7با سرعت 2.6 تا 3.6 گیگاهرتز
رم: 16 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت HDD + 128 گیگابایت SSD
کارت گرافیک:NVIDIA GeForce 960M (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 2160×3840 پیکسل (4K)
شارژدهی باتری: 5 ساعت
وزن: 2.1 کیلوگرم
ما قول داده بودیم که لپتاپهای مخصوص بازی را در راهنمای جداگانهای معرفی کنیم و این کار را هم خواهیم کرد. اما چارهای وجود ندارد، در این بازهی قیمت که بهترین لپتاپهای بازار قرار دارند برخی از شرکتها این لپتاپها را به عنوان لپتاپ بازی و با مشخصات خاص این نوع لپتاپها ارائه میدهند. ما همچنان مقید به قید تعریف کلاسیک لپتاپ هستیم و اگر لپتاپهایی که در این پنج برتر معرفی میکنیم برای بازی هم مناسب هستند، دقت داریم که تعریف کلاسیک لپتاپ شرط اول و آخر است.
لپتاپی که در حال حاضر قصد ارائهی معرفی مختصری از آن را داریم، بی اغراق یکی از بهترین نمونههای بند فوق است. لپتاپی که تا دندان مسلح شده و در عین حال اندازه و وزن آن حتی از عرف لپتاپهای موجود در بازار کمتر است. برند Republic of Gamers توسط ایسوس در سال 2006 پایهگذاری شد تا لپتاپهایی مخصوص سرسختترین طرفداران بازیهای کامپیوتری به بازار ارائه دهد. لپتاپ G501JW هم جزء سری لپتاپهای RoG است و لوگو و طراحی مخصوص آنها را هم بر روی خود با افتخار حمل میکند.
بدنهی این لپتاپ کاملا از جنس آلومینیوم طراحی شده و رنگ مشکی مات هم برای بدنهی فلزی برس خوردهی آن انتخاب شده است تا زیبایی و کارآمدی را همزمان در خود جمع کند. مطابق عرف لپتاپهای مخصوص بازی، ترکیب رنگ مشکی و قرمز برای این لپتاپ انتخاب شده است و حاشیهی نمایشگر، نام هر کلید و کنارهی برخی از کلیدهای صفحه کلید (WASD) این لپتاپ با رنگ قرمز جذابی پوشانده شدهاند. نمایشگر این لپتاپ با رزولوشن 4K و اندازهی 15.6 اینچی انتخاب شده و پوشش ماتی که بر روی خود دارد، آن را تبدیل به یکی از بهترین نمونههای صفحهی نمایش میکند که تا کنون دیدهایم. این صفحهی نمایش از تکنولوژی IPS نیز استفاده میکند که آن را از نظر روشنایی، زوایای دید و کیفیت رنگها در یکی از بهترین وضعیتهای ممکن قرار میدهد. صفحهی کلید این لپتاپ از نوع جزیرهای است و نور پسزمینهی آن نیز قرمز رنگ است. فاصله و عمق حرکت این دکمهها هم عالی است و چه در زمان تایپ چه در زمان بازی، حس بسیار خوبی را منتقل میکنند. موس لمسی این لپتاپ هم از نوع یکتکه است و حساسیت بسیار خوبی به فرامین لمسی نشان میدهد. درگاههای این لپتاپ شامل درگاه USB 3.0، HDMI، mini DisplayPort و هدفون و میکروفون میشود. درگاه شبکه در این لپتاپ وجود ندارد اما ایسوس با ارائهی یک تبدیل در خود جعبهی لپتاپ، این امکان را فراهم کرده است که کابل شبکه را در صورت نیاز به کمک تبدیل به یکی از درگاههای USB 3.0 متصل کنید.
پردازندهی این لپتاپ اگرچه فوقالعاده قدرتمند محسوب میشود اما کمی موجب ناراحتی ماست که اعلام کنیم از نسل چهارم پردازندههای Core i7 اینتل با فرکانس کاری 2.6 تا 3.6 گیگاهرتز است. این موضوع شاید تاثیر محسوسی بر عملکرد لپتاپ نداشته باشد اما حداقل ایراد آن مصرف بیشتر انرژی نسبت به پردازندههای نسل 6 خواهد بود. رم این لپتاپ هم 16 گیگابایت است که بسیار عالی و حتی بیشتر از کافی به نظر میرسد. حافظهی داخلی این لپتاپ از نوع هیبریدی و با 1 ترابایت ظرفیت از نوع HDD و 128 گیگابایت ظرفیت از نوع SSD در نظر گرفته شده است. کارت گرافیکی GTX960M ساخت NVIDIA با 4 گیگابایت حافظهی اختصاصی، وظیفهی رسیدگی به کارهای گرافیکی را در این لپتاپ به عهده دارد و به عقیدهی ما یکی از بهترین انتخابهای ممکن برای این لپتاپ قدرتمند به شمار میرود. باتری G501JW تا 5 ساعت میتواند انرژی مورد نیاز برای لپتاپ را تامین کند که اگرچه خیلی زیاد نیست، اما با توجه به مشخصات این لپتاپ و به خصوص پردازنده و صفحهی نمایش آن، شاید بیشتر از این هم از نظر منطقی نمیتوان انتظار داشت. در این لپتاپ هم درایو نوری فدای سبکی وزن شده است و اثری از آن به چشم نمیخورد.
وزن این لپتاپ و ابعادش از ویژگیهای خیرهکنندهی آن است. در شرایطی که انتظار داریم لپتاپهای مخصوص بازی بسیار ضخیم و سنگین باشند، این لپتاپ با 2 سانتیمتر قطر و تنها 2 کیلوگرم وزن بدون اغراق بسیار نازک و سبک محسوب میشود. شاید در انتها بد نباشد اشاره کنیم که دو بلندگوی این لپتاپ ساخت شرکت دانمارکی Bang & Olufsen است و کیفیت صدای خروجی آن بسیار عالیست، اگرچه استفاده از سابووفر چه به صورت داخلی چه از نوع خارجی، میتوانست بیسهای عمیقتری و در مجموع کیفیت صدای برای این لپتاپ فراهم کند.
MSI GE62 Apache
پردازنده: intel® Core™ i7با سرعت 2.7 تا 3.5 گیگاهرتز
رم: 16 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت HDD
کارت گرافیک:NVIDIA GeForce 970M (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 1080×1920 (Full-HD)
شارژدهی باتری: 4 ساعت
وزن: 2.4 کیلوگرم
طبیعی است که بهترین مشخصات در لپتاپهای گرانقیمتتر جمع شده باشد، و قاعدتا میتوان انتظار داشت که در این بازهی قیمتی که راجع به آن صحبت میکنیم تمامی مشخصات در حد عالی باشند و حداقلِ مصالحه بین قیمت و کیفیت برقرار شود. از آنجا که یکی از کارهایی که بیشترین منابع را از لپتاپ میتواند طلب کند، انجام بازیهای کامپیوتری با آن است، قاعدتا لپتاپهایی که بالاترین امکانات را دارند میتوانند به عنوان لپتاپ بازی یا اصطلاحا “گیمینگ” هم استفاده شوند. همانطور که قبلا هم توضیح دادیم، اگر لپتاپ مخصوص بازی، بتواند تعریف لفظ لپتاپ را ارضا کند و با بدنههای غولپیکر و وزنهای بالای 4 کیلوگرم و صفحه نمایش بالای 17 اینچ، عملا تعریف لپتاپ را زیر سوال نبرد، در این پنج برتر آن را معرفی خواهیم کرد.
این لپتاپ ساخت MSI مانند لپتاپ قبلی که ساخت ایسوس بود، مخصوص بازی طراحی شده است و از بهترین امکانات بهره میبرد، اما لفظ لپتاپ را هم برای آن میتوان به کار برد، زیرا ابعاد و وزن آن اصلا غیر معقول نیست اگرچه در شرایط مرزی قرار دارد. بههرحال ممکن است برخی طراحان گرافیک یا ویرایشگران فیلم نیاز به قدرت پردازش گرافیکی بالای این لپتاپ داشته باشند و از آن بتوان در راه مصرفی غیر از بازی هم استفاده کرد. برای همین در ادامه به معرفی این لپتاپ میپردازیم، هرچند که ظهور دوبارهی این لپتاپ در بررسی برترین لپتاپهای گیمینگ هم نباید دور از انتظار باشد.
اماسآی بر روی این لپتاپ از پوشش فلزی استفاده کرده که ظاهر درخور توجهی به آن میدهد. همچنان هم مطابق عرف لپتاپهای مخصوص بازی، رنگبندی مشکی و قرمز را در این لپتاپ هم مشاهده میکنیم. صفحهی نمایش GE62 Apache در یک کلمه “ایدهآل” است. این صفحه هم زوایای دید بسیار خوبی دارد، هم با وجود روکش مات رنگها را بسیار زنده نشان میدهد، و هم خود را اسیر استانداردهای متعارف ولی آزاردهنده نکرده است. منظورمان از استاندارد متعارف ولی آزاردهنده، رزولوشن 4K است. شاید در این بازهی قیمت، چنین رزولوشنی برای صفحهی نمایش عرف باشد. اما از نظر فنی، متراکمکردن این تعداد پیکسل در یک صفحهی نمایش 15.6 اینچی در نهایت در اکثر سناریوها موجب ضرر کاربر میشود. علت هم این است که بازیها و اکثر برنامههای کنونی یا از 4K پشتیبانی نمیکنند، یا اگر بکنند هم این رزولوشن فقط باعث میشود که فشار بیشتری به منابع سیستم برای تامین اطلاعات مورد نیاز هر پیکسل شود. خیلی ساده و سرانگشتی اگر بخواهیم حساب کنیم، با توجه به این که رزولوشن 4K در عمل 4 برابر رزولوشن تمام اچدی پیکسل در خود جای داده است، این موضوع یعنی بار پردازشی برای کارت گرافیک و پردازنده برای تامین اطلاعات مورد نیاز هر کدام از این پیکسلها، 4 برابر شده است. البته شاید در عمل این مقدار کمی بیشتر یا کمتر از 4 برابر باشد، اما این مقدار به نظر معقول میآید.
مشکل دیگری که صفحات 4K ایجاد میکنند، این است که شما به عنوان مثال برای تماشای فیلم یا باید فیلم با کیفیت 4K داشته باشید که حجم بسیار زیادی خواهد داشت و در کشور هم به راحتی پیدا نمیشود، یا باید در بهترین حالت به همان فیلمهای با کیفیت فول اچدی اکتفا کنید. اگر مسیر دوم را انتخاب کنید، در حالت استاندارد فیلم در حال پخش تنها یک چهارم صفحهی نمایش شما را میپوشاند. خودتان حساب کنید که یک چهارم صفحهی 15.6 اینچی چقدر کوچک است! و اگر هم بخواهید تن به بزرگنمایی تصویر بدهید، باید افت کیفیت پخش و پایین آمدن شارپنس تصویر را هم بپذیرید.
در نهایت هم صفحه با پیکسل بیشتر باعث پردازش بیشتر و نیاز به روشنایی بیشتر و در نهایت مصرف باتری بیشتر میشود که این موضوع برای یک لپتاپ اصلا دوستداشتنی نیست و ما همهی این موارد را یادآوری کردیم تا برایتان قابل درک باشد چرا میگوییم صفحهی نمایش با رزولوشن فول اچدی که توسط اماسآی برای این لپتاپ انتخاب شده، انتخاب عاقلانهایست.
صفحهی کلید این لپتاپ هم استاندارد و بسیار مناسب است و یک ویژگی جالب هم دارد که آن نور پسزمینهی رنگارنگ و تنظیمپذیر آن است که با چشمکزدن و تعویض رنگها به صورت موجی و چندین و چند کلک دیگر که در آستین دارد میتواند مدت قابل توجهی سر شما را به خود گرم کند. موس لمسی این لپتاپ هم در کل عملکرد خوب و قابل قبولی دارد و باعث اذیت شما نخواهد شد. درگاههای این لپتاپ هم شامل تمامی درگاههای ارتباطی به استثنای VGA میشود و با خیال راحت میتوانید به سه درگاه USB 3.0، یک درگاه USB 2.0، درگاه شبکه، HDMI، mini DisplayPort و درگاههای هدفون و میکروفون دسترسی داشته باشید.
پردازشهای احتمالا سنگینی که با این لپتاپ انجام خواهند شد، با پردازندهی Core i7 نسل پنج و بسیار قدرتمند اینتل سروکار خواهند داشت و یک رم 16 گیگابایتی هم سرعت بالای انجام کارهای گوناگون با این لپتاپ را تضمین میکند. حافظهی داخلی این لپتاپ کمی ما را ناامید کرد. اگرچه ظرفیت 1 ترابایت برای ذخیرهی اطلاعات شما قطعا کافیست (یا حداقل مناسب است) اما استفاده از حافظهی HDD (و نه حتی هیبریدی) کمی در این کالیبر کاری غیر قابل پذیرش است، اما شاید اماسآی این مصالحه را برای پایین نگاهداشتن قیمت لپتاپ انجام داده باشد که در آن صورت کمی منطقی به نظر میآید. کارت گرافیکی این لپتاپ اما بحث دیگری است. اماسآی از یکی از جدیدترین و قویترین و البته پرمصرفترین پردازندههای موجود ساخت NVIDIA، یعنی GTX970M، در این لپتاپ استفاده کرده است که بدون شک به صورت چشمگیری برتر از مدلهای 960M و 950M خواهد بود. اما بالاخره در نهایت استفاده از پردازنده و کارت گرافیک پرمصرف، انتقام خود را از میزان شارژدهی باتری میگیرد و همانطور که پیشبینی میشود زمان شارژدهی باتری این لپتاپ به سختی از 4 ساعت (آن هم به شرط استفادهی متوسط) تجاوز میکند. یکی از ویژگیهای متمایز این لپتاپ هم استفاده از بلندگوهای Dynaudio برای پخش صداست که کیفیت بالای خود را به خوبی نشان میدهند. با در نظر داشتن تمامی این مشخصات، این لپتاپ توانسته است که وزن خود را در حدود 2.4 کیلوگرم و قطر خود را در محدودهی 27 میلیمتر نگه دارد که این موضوع باعث میشود هنوز بشود به آن لقب لپتاپ داد و نه یک غول بیابانی کوچک!
حرف آخر:
قیمت لپتاپ برگزیدهی ما در این محدودهی قیمتی، تقریبا در وسط بازه قرار میگیرد و این موضوع برای ما خوشحالکننده است. چرا که تاییدی بر این مدعاست که نیازی نیست حتما بیشترین مبالغ را هزینه کنید تا بهترین امکانات را داشته باشید. بهترین لپتاپ این پنج برتر نقاط ضعف خود را هم قطعا دارد، اما “آن کس که در این شهر چو او نیست کدام است”؟ با هر حسابی در نهایت هرکدام از این لپتاپها در زمینهای برتر و در زمینهای ضعیفتر از دیگر رقبایشان محسوب میشوند.
لپتاپ برگزیدهی این بازه از جدیدترین کارت گرافیکی و پردازندهی موجود استفاده نمیکند. صفحهی نمایش آن هم 4K است و این موضوع ایراداتی که بالاتر ذکر کردیم را به همراه خود دارد. حافظهی داخلی آن هم تمام اساسدی نیست و از نوع هیبریدی محسوب میشود. اما پردازندهی آن به قدر کافی (و حتی بیشتر از آن) قدرتمند است و کارت گرافیکیاش کاملا پاسخگوی احتیاجی که به آن داریم خواهد بود. همچنین رم این لپتاپ بیشترین مقدار عرف فعلی را به خود اختصاص داده و از این بابت هیچجای نگرانی نیست. صفحهی نمایش آن هم به قدری شفاف و زنده رنگها را نمایش میدهد که قطعا میتوانید دردسرهای 4K بودن را به آن ببخشید. ظرفیت هارد این لپتاپ هم (چه بخش HDD چه بخش SSD) قطعا شما را راضی نگه میدارد. اما از همهی این ویژگیهای درخشان جذابتر، ظاهر بسیار شیک و وزن و ضخامت بسیار کم این لپتاپ است که آن را برای جابجایی بسیار مناسب میکند.
اگر تا اینجا نتوانستهاید نام این لپتاپ فلزی و دوستداشتنی را حدس بزنید، منظور ما نینجای سیاهپوش ایسوس، یعنی ASUS G501JW است که تقریبا با خیال آسوده میتوانیم بگوییم از پس تمامی انتظاراتی که از یک لپتاپ دارید بر خواهد آمد، اگرچه شاید زمان شارژدهی 5 ساعتهی آن برای کارهای طولانی و دور از پریز برق اندکی باعث دغدغه باشد.