در این بازهی قیمت، جهش محسوسی را در امکانات لپ تاپها به نسبت بازهی قیمت تا 1.2 میلیون تومان ملاحظه میکنیم. لپ تاپها در این رده از قیمت، عموما از پردازندههای Core i3 یا Core i5 اینتل استفاده میکنند (به غیر از استثناهایی در بازار فعلی کشورمان که دربارهی آن توضیح خواهیم داد). استفاده از این پردازندهها منجر به بالاتر رفتن توان پردازشی میشود و در نتیجه با مقادیر بیشتری از رم و بعضا پردازندههای گرافیکی قویتری نیز روبهرو میشویم. همچنین در بین لپ تاپهای این بازهی قیمت، ظرفیت حافظهی داخلی تا 1 ترابایت نیز بیشتر به چشم میخورد، اگرچه هنوز هم رایحهی دلپذیر حافظههای SSD در این محدودهی قیمت به مشام نمیرسد.
وزن لپ تاپها در این محدوده با محدودهی تا 1.2 میلیون تومان فرق خاصی ندارد و لپ تاپهای موجود در بازار فعلی کشور و با قیمت مشخص شده در این محدوده، تمامی وزن بالای 2 کیلوگرم دارند. صفحات نمایش لپ تاپها در این بازه، عمدتا بین 14 تا 15.6 اینچ قطر دارند. اگرچه در پنج لپتاپی که ما به عنوان برترین لپ تاپهای این بازه معرفی میکنیم، در حال حاضر تمامی صفحات نمایش 15.6 اینچ هستند. تراکم پیکسلی این صفحات نیز عموما در همان محدودهی استاندارد، یعنی 1366×768 قرار میگیرد.
به صورت کلی اگرچه لپ تاپهای این بازهی قیمت هنوز با لپ تاپهای فوق قدرتمند در زرههای فولادی و قصرهای بلند خود فاصله دارند، اما میتوان از محتویات پوشش پلاستیکی آنها انتظار کارایی نیمهحرفهای و حتی گاهی حرفهای نیز داشت. در واقع لپ تاپهای این بازهی قیمتی نیز همچنان مقرون به صرفه و اقتصادی محسوب میشوند و میتوانید امیدوار باشید که با انتخاب مناسب، امکاناتی ارزندهتر از مبلغی که پرداخت کردهاید، دریافت کنید. دقت کنید که ترتیب چینش لپ تاپهای این معرفی از قیمت کم به زیاد است و بالا و پایین بودن لپتاپ نشاندهندهی برتری یا ضعفشان نیست. با مروری بر پنج لپتاپ برتر محدوده ی قیمتی 1.2 تا 2 میلیون تومان، ما را همراهی کنید:
پردازنده: Intel® Pentium با سرعت 2.16 تا 2.66 گیگاهرتز
رم: 4 گیگابایت
حافظهی داخلی: 500 گیگابایت
کارت گرافیک: GeForce® 830M (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 1366×768
شارژدهی باتری: 4 ساعت
وزن: 2.3 کیلوگرم
اولین لپتاپ این بررسی از سری پاویلیون شرکت نامدار اچپی است. با توجه به بقیهی لپ تاپهای این بازهی قیمتی میتوانیم با اطمینان اچپی را برندهی این محدودهی قیمت بدانیم، زیرا همانطور که در ادامه ملاحظه خواهید کرد چهار لپتاپ از پنج لپتاپ برتر این بازه، ساخت اچپی است و همگی در نوع خود امکانات بسیار خوبی به نسبت محصولات بقیهی برندها ارائه میدهند.
بدنهی این لپتاپ ممکن است در نگاه اول فلزی به نظر برسد، اما جنس خاص پلاستیکی که اچپی برای بدنهی این لپتاپ به کار برده و نوع پرداخت آن سبب بروز این خطا میشود. در کل بدنهی این لپتاپ و به خصوص رنگهای متنوعش از کیفیت و زیبایی خاصی برخوردار هستند و با توجه به نوع پرداخت انجام شده، اثر انگشت و چربی را تقریبا جذب نمیکنند و تمیز کردن آنها نیز راحتتر است. صفحهی نمایش این لپتاپ از تکنولوژی LCD با نور پسزمینهی LED استفاده میکند و روکش براق آن اگرچه کمی زوایای دید صفحهی نمایش را محدود میکند، اما در مقابل رنگها را شفافتر نشان میدهد که این موضوع برای بعضی از کاربران خوشایندتر است. صفحهکلید این لپتاپ از نوع جزیرهای است و ابعاد و فاصلهی کلیدها، باعث راحتی تایپ با این لپتاپ میشوند. البته طراحی این صفحهکلید یک نقص شاید قابل چشمپوشی دارد و آن هم طرح نهچندان خوشایند کلیدهای چهارجهته است که دکمههای جهت بالا و پایین آن هرکدام به اندازهی نصف کلیدهای جهت چپ و راست هستند و شاید این موضوع گاهی آزاردهنده باشد. موس لمسی این لپتاپ هم به نسبت صفحهکلید پایین و تقریبا وسط قرار گرفته است و اندازهی بزرگ و مناسب آن باعث راحتی در استفاده میشود. دکمههای چپکلیک و راستکلیک در زیر گوشههای چپ و راست این موس لمسی قرارگرفتهاند و به زیبایی ظاهری این قسمت از لپتاپ کمک میکنند. درگاههای این لپتاپ نیز شامل 2 درگاه USB 3.0، یک درگاه USB 2.0، درگاه HDMI، درگاه اتصال به شبکه و ورودی یکپارچه برای هدفون و میکروفون میشود. با توجه به این ورودی و خروجیها متوجه میشویم که جای درگاه VGA خالی است، اگرچه ممکن است این درگاه برای شما زیاد کاربرد نداشته باشد.
شاید پردازندهی این لپتاپ را بتوان ناامیدکنندهترین جنبهی آن دانست، اگرچه شاید با توجه به قیمت این لپتاپ موضوع کمی قابل توجیه باشد. اچپی در این لپتاپ از پردازندهای از سری Pentium استفاده کرده که شاید با فرکانس کاری 2.16 تا 2.66 گیگاهرتز، آنچنان هم بد به نظر نرسد، ولی به هرحال این پردازنده از سری پنتیوم است و این موضوع را با فرکانس کاری 4 گیگاهرتز هم شاید نتوان حل کرد! 4 گیگابایت رم در این لپتاپ به کمک پردازشها و اجرای برنامهها میآید و 500 گیگابایت هم حافظهی داخلی این لپتاپ است. از نقطهی ضعف این لپتاپ در پردازنده اگر عبور کنیم، به نقطهی قوت آن میرسیم که حافظهی گرافیکی اختصاصی مدل GeForce GT830M ساخت NVIDIA و با 2 گیگابایت حافظهی گرافیکی اختصاصی است. این کارت گرافیکی اگرچه میانرده محسوب میشود، اما بدون شک از سری ATI M330 که در بقیهی لپ تاپهای اچپی این بررسی استفاده شدهاند، با اختلاف بهتر و قویتر است. در نهایت این لپتاپ با وزن 2.3 کیلوگرم، نسبتا قابل حمل (و نه سبک) محسوب میشود و باتری آن نیز تا 4 ساعت شارژدهی خواهد داشت. شاید در انتهای بررسی مختصر این لپتاپ، بد نباشد اشاره کنیم که این لپتاپ از بلندگوهای ساخت شرکت معروف Beats Audio استفاده میکند که صدای مناسب و شفافی را ارائه میدهند.
پردازنده: intel® Core™ i3 با سرعت 2 گیگاهرتز
رم: 4 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت
کارت گرافیک: ATI M330 (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 1366×768
شارژدهی باتری: 4 ساعت
وزن: 2.2 کیلوگرم
لپتاپ بعدی در این معرفی همچنان ساخت اچپی است و تنها در برخی مشخصات با لپتاپ قبلی تفاوت دارد، البته این به معنی بیاهمیت بودن این تفاوتها نیست. لپتاپ Probook 250 G4 بدنهای پلاستیکی و طرحدار دارد که طرح آن نهتنها لمس بدنهی لپتاپ را در حال استفاده، بسیار خوشآیند میکند، بلکه کمک میکند که اثر انگشت و چربی کمتر جذب بدنهی آن شود و زیبایی ظاهری لپتاپ دوام بیشتری داشته باشد. صفحهی نمایش این لپتاپ هم از نوع LCD با نور پسزمینهی LED است و زوایای دید مناسبی دارد. برروی صفحهی کلید این لپتاپ، کلیدها با فاصلهی مناسبی قرار گرفتهاند و موس لمسی آن هم اندکی متمایل به چپ است و اندازهی مناسبی دارد، دکمههای چپکلیک و راستکلیک هم در پایین این موس لمسی واقع شدهاند. درگاههای ارتباطی این لپتاپ هم شامل درگاه شبکه، USB 3.0، USB 2.0، HDMI و کارتخوان میشود.
این لپتاپ مجهز به پردازندهی میانردهی Core i3 از شرکت اینتل و با فرکانس 2 گیگاهرتز است که اگرچه از پردازندههای i5 و i7 که در بقیهی لپ تاپهای این دستهبندی وجود دارد، ضعیف تر است، اما در مقایسه با پردازندهی Pentium لپتاپ قبلی نسبتا برتری دارد. این لپتاپ با 4 گیگابایت رم عرضه شده و 1 ترابایت حافظهی داخلی دارد. میزان ظرفیت حافظهی داخلی این لپتاپ را میتوان در حقیقت به نوعی یکی از نقاط قوت آن برشمرد که اگر از آن دسته افرادی هستید که چند صد گیگابایت فایلهای فیلم و عکس و موسیقی حجیم در آرشیو خود دارید، قطعا به کمک شما میآید. کارت گرافیک اختصاصی این لپتاپ از برند ATI انتخاب شده و مدل آن R5 M330 است. این کارت گرافیکی 2 گیگابایت حافظهی گرافیکی دارد که تا 4 گیگابایت میتواند افزایش پیدا کند. اگرچه این اعداد و ارقام ممکن است خیلی جذاب باشند، اما حقیقت این است که در عمل این پردازندهی گرافیکی صرفا یک پردازندهی میانرده محسوب میشود. البته این موضوع به معنی این است که شاید نتوان جدیدترین بازیها را با بالاترین کیفیت بر روی این لپتاپ انجام داد، ولی به هرحال این لپتاپ قطعا قادر به اجرای بازیهای متوسط و نیمهسنگین در کیفیتهای مناسب و قابل قبول خواهد بود. باتری این لپتاپ تا 4 ساعت شارژ در اختیار کاربر میگذارد و وزن این لپتاپ حدود 2.2 کیلوگرم است که در مجموع میتوان این لپتاپ را قابل حمل و نقل دانست، اگرچه شارژدهی باتری آن ممکن است کمی محدودیت ایجاد کند.
پردازنده: intel® Core™ i5با سرعت 2.30 تا 2.80 گیگاهرتز
رم: 4 گیگابایت
حافظهی داخلی: 500 گیگابایت
کارت گرافیک: ATI M330 (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 1366×768
شارژدهی باتری: 4:30 ساعت
وزن: 2.2 کیلوگرم
باز هم لپتاپ دیگری از اچپی، اما این دفعه کمی رنگ و بوی داستان عوض شده است و بازی پردازندهها وارد مرحلهی جدیدی میشود. پلاستیک مشکیرنگ و در برخی نقاط رویی، طرحدار، مادهی تشکیل دهندهی اصلی بدنهی این لپتاپ است. صفحهی نمایش آن نیز با قطر 15.6 اینچ و رزولوشن 1366×768 اگرچه استاندارد است و کیفیت خوبی هم دارد، اما مات نیست و در این بازهی قیمتی کمی ناامید کننده به نظر میآید. این صفحهی نمایش از تکنولوژی LCD با نور زمینهی LED استفاده میکند. صفحه کلید این لپتاپ نیز استاندارد است و از فرم جزیرهای برای کلیدها استفاده شده که کار با آنها را راحتتر میکند. البته کماکان مشکل سایز عجیب و غریب دکمههای بالا و پایین در دکمههای چند جهته وجود دارد، اما شاید بتوان از این موضوع چشم پوشید. موس لمسی این لپتاپ پایین صفحه کلید و متمایل به چپ قرار گرفته و با ابعاد مناسبی که دارد، کار با آن به نسبت راحت است. درگاههای ورودی و خروجی این لپتاپ هم عبارتند از درگاههای USB 2.0، USB 3.0، HDMI و درگاه شبکه و البته درگاه VGA در این لپتاپ غایب است.
شاید مهمترین و جذابترین مشخصهی این لپتاپ، پردازندهی آن باشد. اچپی در این لپتاپ از جدیدترین نسل پردازندههای Core i5 اینتل استفاده کرده است که مشخصا مصرف انرژی و کارایی در آنها بهبود یافته و ارتقای بسیار بهجایی نسبت به نسل قبل خود محسوب میشوند. 4 گیگابایت رم موجود در این لپتاپ از نوع DDR3 است که شاید میتوانستند با توجه به این که نسل جدید پردازندههای اینتل از رم DDR4 پشتیبانی میکنند، با رمهای DDR4 جایگزین شوند. از جمله مزایای این ارتقا میتوانست مصرف بسیار کمتر باتری باشد، اما به هر حال اچپی چنین قصدی نداشته است. میزان ظرفیت حافظهی داخلی این لپتاپ 500 گیگابایت است که با استانداردهای امروزی شاید خیلی زیاد نباشد. کارت گرافیکی اختصاصی در نظر گرفته شده برای این لپتاپ مدل ATI R5 M330 است که همانطور که در معرفی لپتاپ قبل توضیح دادیم، برای اجرای بازیهای متوسط و نیمهسنگین با کیفیت قابل قبول، مناسب خواهد بود. باتری این لپتاپ تا 4:30 ساعت میتواند انرژی مورد نیاز کاربر را تامین کند و وزن 2.2 کیلوگرمی آن باعث میشود که بتوان گفت در کل این لپتاپ قابل جابجایی است.
پردازنده: intel® Core™ i5با سرعت 2.30 تا 2.80 گیگاهرتز
رم: 8 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت
کارت گرافیک: ATI M330 (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 1366×768
شارژدهی باتری: 4 تا 5 ساعت
وزن: 2.2 کیلوگرم
چهارمین لپتاپ این “پنج برتر” هم ساخت شرکت اچپی است و حتی میتوانیم بگوییم همچنان با تحلیل و بررسی لپ تاپهای اچپی در خدمت شما هستیم! بدنهی این لپتاپ از پلاستیک ساخته شده است و سطح آن را بافت ریزی پوشانده که به راحتی استفاده کمک میکند و مانع جذب و نشان دادن کثیفی بر روی لپتاپ میشود. صفحهی نمایش 15.6 اینچی آن رزولوشن 1366×768 دارد و از نوع براق است که همانطور که گفته شد زوایای دید صفحه را در محیطهای روشن محدود میکند اما به رنگها شفافیت بیشتری میبخشد. صفحهی کلید و موس لمسی این لپتاپ هم با مدلهای قبلی تفاوت قابل توجهی ندارد و هر دو کاملا استاندارد و مناسب به نظر میآیند. درگاههای ارتباطی این لپتاپ شامل USB 2.0، USB 3.0، HDMI و درگاه شبکه برای اتصال به اینترنت میشوند. همچنان جای درگاه VGA در میان این درگاهها خالی است و ظاهرا اچپی علاقهی خاصی به استفاده از این درگاه حداقل در لپ تاپهایی که مورد بررسی قرار گرفتند، ندارد.
پردازندهی این لپتاپ نیز مانند لپتاپ قبل که مورد معرفی قرار گرفت، از جدیدترین نسل پردازندههای Core i5 اینتل انتخاب شده است و با توجه به این که از سری U این پردازندهها است، میتوان متوجه شد که مصرف توان بسیار پایینی دارد و حداقل بر روی کاغذ به نظر میآید که باید طول زمان شارژدهی باتری را بیشتر کند. رم این لپتاپ ظرفیت بسیار خوب 8 گیگابایت را دارد که با توجه به پردازندهی مورد استفاده، میتوان گفت ترکیب قدرتمندی را تشکیل دادهاند. ظرفیت حافظهی داخلی این لپتاپ 1 ترابایت و از نوع HDD در نظر گرفته شده است که این ظرفیت بالا هم میتواند عامل خوشحالکنندهای برایتان باشد. کارت گرافیکی این لپتاپ هم همچنان مانند مدلهایی که در بالا معرفی شد، از مدل ATI R5 M330 انتخاب شده است و در مجموع به نظر میآید این ترکیب کارت گرافیک، رم و پردازنده، اجازهی اجرای بازیهای روز را با جزییات خوب و قابل قبول میدهند. باتری این لپتاپ هم میتواند بین 4 تا 5 ساعت شارژدهی داشته باشد و وزن 2.2 کیلوگرمی لپتاپ نیز آن را در گروه لپ تاپهای قابل حمل قرار میدهد.
Lenovo Essential G5070
پردازنده: intel® Core™ i7با سرعت 2.50 تا 3.5 گیگاهرتز
رم: 6 گیگابایت
حافظهی داخلی: 1 ترابایت
کارت گرافیک: AMD Radeon R5 M230 (اختصاصی)
نمایشگر: 15.6 اینچ، رزولوشن 1366×768
شارژدهی باتری: 4 ساعت
وزن: 2.5 کیلوگرم
اما آخرین لپتاپ این معرفی، برند لنوو را بر روی پیشانی دارد و باز هم خریداران را وارد مرحلهی جدیدی از جنگ بین پردازندهها میکند. پلاستیک مات همچنان مادهی اصلی بهکاررفته در ساخت بدنهی این لپتاپ است، اما این بدنهی پلاستیکی متاسفانه قابلیت جذب اثر انگشت را دارد و در زمان کوتاهی لپتاپ شما به کلکسیونی از اثر انگشتهای مختلف در شکلها و حالتهای متنوع تبدیل میشود. بخشهای کناری موس لمسی این لپتاپ اما با لایهای از آلومینیوم برس خورده همرنگ بدنه پوشانده شدهاند که این موضوع در هنگام تایپ و استفاده از صفحه کلید لپتاپ راحتی زیادی به ارمغان میآورد. صفحهی نمایش لپتاپ نیز از نوع براق و با اندازهی 15.6 اینچ و رزولوشن 1366×768 است که زوایای دید محدودی دارد. صفحه کلید، موس لمسی و در کل ارگونومی استفاده از آنها به لطف استفاده از پوشش آلومینیومی و صفحهکلید بسیار باکیفیت استفاده شده، تجربهی کاربری بسیار خوبی برای شما به ارمغان میآورند. این لپتاپ به درگاههای ورودی و خروجی USB 2.0، USB 3.0، HDMI، درگاه شبکه و بالاخره درگاه VGA مجهز است.
پردازندهی این لپتاپ نقطهی تمایز آن از محصولات دیگری است که در این معرفی به آنها پرداختیم. لپتاپ Lenovo Essential G5070 به نسل چهارم پردازندهی Core i7 اینتل مجهز است که اگرچه جدیدترین نسل آن نیست، اما با اختلاف قابل توجهی از پردازندههای دیگر لپ تاپهایی که در بالا معرفی شد قویتر است. همچنین بهکار گرفتن 6 گیگابایت رم در کنار این پردازنده، سرعت انجام کارهای مختلف را با این لپتاپ بسیار بالا میبرد. هرچند این مقدار حافظهی رم میتوانست بیشتر باشد، اما به صورت کلی از آنجا که رم لپ تاپها از جملهی قطعات قابل ارتقای آنها است، نباید زیاد نگران این موضوع بود. حافظهی داخلی این لپتاپ نیز 1 ترابایت انتخاب شده که برای ذخیرهی فایلهای حجیم بسیار مناسب است. کارت گرافیک بهکار رفته در این لپتاپ R5 M230 ساخت شرکت AMD و از مدلهای میانرده است، اما در مجموع برای اجرای بازی و یا کارهای گرافیکی مانند طراحی سهبعدی و یا ویرایش فیلم مناسب به نظر میآید. باتری این لپتاپ نیز در مجموع حدود 4 ساعت شارژدهی دارد که در این محدوده و کالیبر کاری، شاید کمی ناکافی به نظر برسد. وزن Lenovo Essential G5070 نیز 2.5 کیلوگرم است که اصلا سبک محسوب نمیشود.
حرف آخر:
برای انتخاب بهترین لپتاپ حتی در بازههای قیمتی مشخص، عوامل مختلف و متعددی دخیل هستند که در اکثر موارد باعث پیچیده شدن انتخاب ما میشوند. همچنان در این بازهی قیمت با این موضوع روبهرو هستیم که یک لپتاپ بهخصوص در همهی زمینهها برتری ندارد. در ابتدای این معرفی در رابطه با HP Pavilion P206ne مطالبی را با هم مرور کردیم. این لپتاپ به بهترین پردازندهی گرافیکی در میان تمامی لپ تاپهای این “پنج برتر” مجهز است، از همهی آنها ارزانتر است و کیفیت ساخت خیلی خوبی دارد ولی پردازندهی آن خیلی قوی نیست و همچنین حافظهی داخلی و رم آن هم زیاد نیستند. اما میتوان با خرید رم جداگانه و یا تعویض هارد، اگرچه هزینهی نهایی را بالا میبرد، عملکرد این لپتاپ را بهبود قابل توجهی بخشید، هرچند برای پردازندهی آن کاری نمیتوان کرد. با توجه به این مطالب، میتوان نتیجه گرفت که این لپتاپ حتی بدون ارتقای رم و حافظهی داخلی، برای طراحی رایانهای، ویرایش فیلم و اجرای بازیها با کیفیت قابل قبول مناسب است، اما به خاطر پردازندهی نهچندان قوی خود خیلی برای انجام چند کار همزمان، ویرایش تصاویر یا کارهای محاسباتی سنگین مناسب نیست.
از طرف دیگر گرانترین لپتاپ این پنج برتر، یعنی Lenovo Essential G5070، به بهترین پردازنده در میان لپ تاپهای دیگر این محدودهی قیمت مجهز است و در حال حاضر و بازار فعلی، تنها لپتاپی است که با پردازندهی Core i7 و قیمت حدود 2 میلیون تومان عرضه میشود. علاوه بر پردازندهی بسیار خوب این لپتاپ، رم 6 گیگابایتی و حافظهی داخلی 1 ترابایتی نیز از نکات مثبت قابل توجه این لپتاپ به شمار میروند. اما این لپتاپ جنبههای منفی خود را هم دارد که از جملهی آنها گرانترین بودن در این محدودهی قیمتی، پردازندهی گرافیکی میانرده و وزن بالا را میتوان شمرد. همهی این بحثهای فنی را اگر کنار بگذاریم، در نهایت میتوان گفت که این لپتاپ برای کارهای محاسباتی سنگین، ذخیرهی حجم زیادی از اطلاعات، انجام چند کار همزمان و امور اداری و دفتری که نیاز به جابجایی لپتاپ به دفعات زیاد ندارند، بسیار مناسب است. اما از طرف دیگر به اجرای سنگینترین بازیهای روز دنیا با بهترین کیفیت بر روی این لپتاپ، نباید زیاد دل خوش کرد.
در نتیجه برای انتخاب بهترین لپتاپ در این بازهی قیمتی، به مبلغی که میتوانید هزینه کنید نگاه کنید و بعد تصمیم بگیرید که کاربری اصلی شما از لپتاپ چه خواهد بود. بعد از طی این مراحل، بهترین لپتاپی که میتوانید انتخاب کنید تنها به اندازهی یک جستجوی نهایی در این لیست و ثبت سفارش و تکمیل خرید با شما فاصله دارد.