۱۰ سال پیش توسعه و پیشرفت موبایل کاری سخت به شمار میرفت و صنعتی در حال تولید بود که در سایهی کامپیوترهای رومیزی قرار داشت.در آن زمان بیشتر از ۲۰۰ گوشی با میزبانی پلتفرمهایی مانند J2ME ٬ Symbian S60 ٬ UIQ ٬ ویندوز موبایل و … وجود داشت که هر کدام ساختمان توسعهی متفاوتی از دیگری داشتند که باعث میشد توسعه دهندگان برنامههایشان را نتوانند به یک شکل برای همهی دستگاهها منتشر کنند.
این دلیلی شد که اندروید بتواند محبوبیتش را پیدا کند. چون یک پلتفرم اوپن سورس بود که اعتقاد به یک هماهنگی مشترک داشت و میخواست این نوآوری را در سرتاسر صنعت موبایل گسترس دهد. اندروید توسط توسعهدهندگان و برای توسعهدهندگان ساخته شد تا بتوانند مشکلات پیش روی گسترش صنعت موبایل را کاسته و همچنین کنار آن درخواستهای کاربران تکنولوژی را نیز مدنظر داشته باشد.
زمانی که اولین بار اندروید معرفی شد تنها یک تلفن اندرویدی وجود داشت که HTC G1 بود. که برخلاف گوشیهای امروزی تعداد کمی از آن وجود داشت و کاربران شناخت چندانی از آن نداشتند.
اما با گذشت زمان امروز میبینیم که بیشتر از ۴۰۰ تولید کنندهی گوشی٬ ۵۰۰ اپراتور و میلیونها توسعهدهنده وجود دارند که در حال کار برای سرویس دهی به یک میلیارد و چهارصد میلیون کاربر اندروید در سراسر دنیا هستند. رشد تعداد و وسعت کاربران نسبت به اولین نسخه اندروید بیانگر موفقیت این پلتفرم در رسیدن به هدفش بوده و پیشرفت آن را میشود در مشارکت میلیونی توسعهدهندگان در تولید نسخه پیش نمایش سال پیش یعنی اندروید مارشملو به خوبی مشاهده کرد.
حالا با نزدیک شدن به انتشار نسخه بعدی اندروید با نام موقت N خوب است که از تغییراتی که این نسخهی پیش نمایش برای اندروید داشته است با خبر شویم. قبل از آن باید به این نکته اشاره کرد که این اولین باری است که گوگل انقدر زود نسخه پیش نمایش را عرضه میکند و این به این معنا است که کار توسعهدهنگان برنامهها راحتتر شده است. و نکته دوم امکان نصب راحتتر این پیش نمایش است که دیگر نیازی به فلش کردن تبلت یا گوشی وجود ندارد و کاربران گوشیهای نکسوس ۶ ٬ ۵ایکس ٬ ۶پی و تبلت نکسوس ۹ و پیکسل سی میتوانند با مراجعه به g.co/androidbeta از طریق خود دستگاه این بروزرسانی را دریافت کنند.
در ادامه به بررسی امکانات اضافه شده به این سیستم عامل خواهیم پرداخت:
پاسخ به نوتیفیکشنها به صورت مستقیم: این قابلیت که اولین بار با سیستم Android Wear معرفی شد به صورت کامل در صفحه نوتیفیکیشن اندروید N وجود دارد. با این حساب میتوانید از صفحه نوتیفیکیشنها به پیامهای خود به صورت مستقیم پاسخ داده و در وقت خود صرفه جویی کنید.
دسته بندی کردن نوتیفیکیشنها: با استفاده از متد جدید اندروید٬ دیگر صفحه نوتیفیکیشنها شلوغ و پر ترافیک به نظر نخواهد رسید. این قابلیت اطلاعیههایی که از یک برنامه آمدهاند را دی یک گروه قرار داده و شما میتوانید با حرکت ۲ انگشت یا دکمه اختصاصی آنها را باز کنید و ببینید.
بهره وری: اندروید کار ذخیره باتری را در نسخه مارشملو با قابلیت Doze به خوبی مدیریت کرده بود. با استفاده از این قابلیت باتری گوشی در حالت آماده باش کمتر از نسخههای قبل مصرف میشد. این قابلیت در نسخه N پیشرفته تر شده و زمانی که صفحه گوشی را خاموش کنید هم Doze فعال شده و دسترسی برنامهها به مصرف باتری را محدود میکند. گوگل همچنین پروژه Svelte را برای کاهش نیاز برنامههای اندروید به رم٬ بهبود داده است. کاهش مصرف رم را با استفاده از مدیریت کردن پروسههای بکگراند (فعالیتهای خارج از دید) بهتر از قبل عمل میکند.