گوشی هایی در ابعاد و رده ی کاربری اکسپریا XA Ultra بدون شک با مخاطب قرار دادن قشر خاصی به بازار عرضه می شوند. وگرنه چه کسی دوست دارد یک گوشی (درواقع فبلت) شش اینچی در جیبش بگذارد که حتی نتواند با آن راحت بر روی صندلی بنشیند! این گوشی با مخاطب قراردادن قشر جوانی به بازار عرضه شده است که جابجا کردن یک گوشی با این ابعاد برایشان مشکل خاصی ایجاد نمی کند و بیشتر از این که بخواهند با کسی تماس بگیرند، دوست دارند سلفی های با کیفیت بگیرند و برنامه های روزمره ی خود را در صفحه ای بسیار بزرگ مورد استفاده قرار دهند و شاید حتی بخواهند از این صفحه بزرگ برای بازی کردن یا فیلم دیدن استفاده کنند.درواقع با بررسی مشخصاتی که سونی در طراحی این گوشی بر روی آن ها تاکید داشته، می توان فهمید که چه بازاری هم مد نظر این غول دنیای تکنولوژی بوده است. دوربین سلفی XA Ultra نه تنها فلاش دارد، بلکه به رغم رزولوشن پایین تر از دوربین پشت، امکانات بهتری مثل لرزشگیر اپتیکی دارد که دوربین پشتی از آن بی بهره است! همچنین یک صفحه ی شش اینچی تمام اچ دی و رنگ ها و طراحی بدنه ی خاص آن کاملا نشان گر این موضوع است که سونی با این گوشی، مصرف کنندگان جوان تر را هدف گرفته است.
اکسپریا XA Ultra بی تعارف خیلی بزرگ است! اما اگر بخواهیم جانب انصاف را هم نگه داریم باید بگوییم که طراحی سونی و این موضوع که صفحه ی نمایش تقریبا در سمت چپ و راست حاشیه ندارد، باعث شده است که در دست گرفتن این گوشی آنقدر هم غیر ممکن نباشد. و البته این نوع طراحی بدون لبه بدون شک زیبایی خاصی هم به گوشی و هم به صفحه ی نمایش می دهد.
حاشیه ی دور این گوشی فلزی است و بقیه بدنه ی آن از پلی کربنات ساخته شده که به نسبت هم مقاوم و هم زیبا به نظر می رسد. طراحی کلی گوشی از همان طراحی جعبه ای معروف سونی تبعیت می کند که دیگر به نظر ما واقعا تکراری شده است، اما سونی بر حفظ خط مشی خود ظاهرا همچنان تاکید دارد. در سمت راست گوشی دکمه ی خاموش/روشن و در پایین آن دکمه های کم و زیاد کردن صدا قرار گرفته اند. پایین تر از آن هم دکمه فیزیکی شاتر دوربین قرار گرفته که قطعا به راحتی در عکاسی با این گوشی کمک می کند. احتمالا به علت این که صفحه ی نمایش این گوشی از دو طرف تقریبا حاشیه ندارد (و شاید برای پایین نگاه داشتن قیمت)، حسگر اثر انگشت در این گوشی تعبیه نشده است.
جک سه و نیم میلیمتری هدفون در بالای گوشی قرار دارد و کابل میکرو یو اس بی به پایین آن متصل می شود. در کنار محل اتصال کابل میکرو یو اس بی، اسپیکر گوشی قرار گرفته است و در لبه ی سمت چپی گوشی هم شیار قرارگیری سیم کارت و کارت حافظه قرار دارد که با یک پوشش پلاستیکی پوشانده می شود.
صفحه ی نمایش XA Ultra در عین حال نسبتا با کیفیت هم هست و سونی تمام سعی خود را در ارائه ی یک صفحه ی شفاف و شارپ به کار برده است. البته دقت کنید که به هر حال این صفحه رزولوشن تمام اچ دی با قطر شش اینچ دارد و برای همین تراکم پیکسلی آن از 367 پیکسل در اینچ تجاوز نمی کند، اما این موضوع اصلا نقطه ی ضعفی برای این گوشی محسوب نمی شود و کیفیت تصویر آن بسیار خوب ارزیابی می شود. این رزولوشن باعث می شود باتری کمتری هم مصرف شود (به نسبت صفحات 4K) که این نکته هم در نهایت به نفع کاربر است. (بحث باتری که پیش آمد داغ دلمان تازه شد! ولی جلوتر راجع به باتری XA Ultra بحث خواهیم کرد.)
مشخصات فنی XA Ultra هم اصلا بد نیستند به نسبت بازار هدفی که برای محصول درنظر گرفته شده است. یک پردازنده ی هیلیو پی10 (Helio P10) ساخت مدیاتک قلب پردازشی این گوشی است و 3 گیگابایت رم و 16 گیگابایت حافظه ی داخلی هم برای آن درنظر گرفته شده اند. در نظر داشته باشید که حافظه ی داخلی این گوشی قابل ارتقا تا 200 گیگابایت هم هست.
و اما باتری…باتری یک گوشی هوشمند با این ابعاد و کیفیت، قاعدتا باید با خودش هم متناسب باشد. اما ایکس ای اولترا به طرز عجیبی در این زمینه کم دارد! یک باتری 2700 میلی آمپر ساعتی برای تامین انرژی مورد نیاز این گوشی در نظر گرفته شده است که حداقل روی کاغذ به نظر می رسد اصلا مناسب نباشد، مخصوصا که با توجه به ابعاد گوشی قطعا جا برای باتری بزرگتر وجود داشته است. در استفاده ی ترکیبی ما از این گوشی، پس از انجام فعالیت هایی مانند گرفتن عکس، مشاهده ی چند فیلم کوتاه چند دقیقه ای و مرور تعدادی عکس مجموعا در مدت 1 ساعت به صورت مستمر و با حداکثر میزان روشنایی صفحه، 10 درصد از شارژ باتری کم شد که به نظر خیلی معمولی می رسد و سونی اصلا نمایش خارق العاده ای در این قسمت از خود ارائه نمی دهد.
دوربین پشتی این گوشی رزولوشن 21.5 مگاپیکسلی دارد که آن هم به نوبه ی خود عدد عجیب غریبی است. کیفیت عکس های این دوربین در شرایط مختلف نوری خوب به نظر می رسد اما به هر حال این دوربین مثل دوربین جلو از لرزشگیر اپتیکی بهره نمی برد و سونی اصرار دارد که خطاهای ناشی از لرزش را در این دوربین به صورت نرم افزاری جبران کند. سیستم فوکوس اتوماتیک هیبریدی که در برخی دیگر از گوشی های جدید سونی شاهد آن بوده ایم هم در این گوشی به چشم می خورد. این سیستم کمک می کند که حرکات سوژه بسیار سریع دنبال شوند و فوکوس بر روی سوژه ی درحال حرکت حفظ شود.
دوربین جلوی این گوشی بحث دیگریست. این دوربین مانند دوربین پشتی از سنسور Exmor RS استفاده می کند ولی رزولوشن 16 مگاپیکسلی دارد. لنز به کار رفته در این دوربین زاویه ی بسیار بازی را پوشش می دهد و همان طور که گفته شد از لرزشگیر اپتیکی هم برخوردار است. کیفیت عکس های گرفته شده با این دوربین هم خیلی خوب است و قطعا پاسخگوی نیاز کسانی که عاشق سلفی گرفتن هستند، خواهد بود.
یک تکنیک خاص هم در نرم افزار دوربین این گوشی برای عکاسی اچ دی آر (HDR) به کار می رود که در نوع خود جالب توجه است. همان طور که می دانید عکس اچ دی آر از ترکیب چند تصویر با نوردهی های مختلف به وجود می آید که در نتیجه ی آن نه قسمت های تاریک عکس خیلی تاریک می شوند و نه قسمت های روشن و پر نور عکس کاملا سفید ثبت می شوند. در نرم افزار دوربین ایکس ای اولترا، یکی از این چند عکس با فلاش ثبت می شود که در نتیجه ی آن حداقل به صورت تئوریک نوردهی عکس بسیار یکنواخت می شود که این موضوع در بعضی شرایط بسیار هم مطلوب است.
سونی اکسپریا XA Ultra گوشی خوبی است، اگر در دست مصرف کننده ی صحیحش قرار بگیرد. این گوشی برای افرادی که بهترین عملکردها را انتظار دارند نیست، اگرچه عملکرد بسیار خوبی دارد. این گوشی برای افرادی که در بازه های زمانی طولانی به برق یا شارژر خود دسترسی ندارند هم مناسب نیست. اما برای افرادی که دوست دارند با صفحات نمایش بزرگ کار کنند (یا خواندن مطالب و کارکردن با این نوع فبلت ها برایشان راحت تر است) می توانند از این گوشی لذت ببرند. افرادی هم که به تماشای فیلم یا بازی بر روی صفحات بزرگ علاقه دارند می توانند از این ویژگی XA Ultra بهره مند شوند. همچنین اگر عاشق سلفی گرفتن هستید و یک دوربین جلوی عالی، دقیقا همان چیزی است که می خواستید، XA Ultra می تواند گوشی بسیار خوبی برای شما باشد.
سلام
خواهشا رنگ لیموییش رو دوباره موجود کنید
و خبرش رو تو تلگرام بذارید
خیلی خیلی ممنونم