اسمارتفون ها هرچند وقت یکبار با تکنولوژیهای خود همه را شگرف زده میکنند. میشود حس کرد که در زمانی هستیم که این تغییرات در تکنولوژی میخواهند همراه با محصولات جدید وارد بازار شوند. تغییراتی که انتظار میرود بتوانند انقلابی جدید در این حوزه٬ایجاد کنند. با هم چند ایده و پروژه که باید با آنها آشنایی پیدا کنیم را مرور میکنیم.
۱-اسکن شبکیه چشم
شرکت فوجیتسو تکنولوژی جدیدی طراحی کرده تا با استفاده از بشود احراز هویت را از طریق اسکن شبکیه چشم شخص انجام داد. فوجیتسو ادعا می کند که این سیستم دقت بیشتری نسبت به سیستم اثرانگشت داشته و جعل آن کار بسیار سختی خواهد بود. ضعفهای موجود در سیستمهای احراز هویت با اثر انگشت که تا بحال استفاده شدهاند (ویدیوهای رد کردن سیستمهای اثرانگشت سامسونگ گلکسی و اپل آیفون) باعث شده هر تلاشی در این زمینه قابل تقدیر باشد. این تکنولوژی در اسمارتفون Arrows NX F-04G فوجیتسو وجود داشت و با اینکه هنوز درحال توسعه بود از سرعت بیشتری نسبت به سیستمهای اثرانگشت برخوردار بود.
۲-حذف حافظههای داخلی
احتمالا مشکل قدیمی کمبود فضای ذخیرهسازی داخلی قرار است به شکل ابری از بین برود. شرکتهای تکنولوژی٬ در حال توسعه ی هرچه بیشتر واحد رایانش ابری و جزئیات آن هستند. مشکلات کمبود فضای حافظه ذخیره سازی همیشه مورد بحث بودهاند و افزایش اندازه راه حلی قدیمی بوده که دیگر پاسخگوی همه کاربران نیست. تلفن همراه Nextbit Robin یکی از اولین اسمارتفونهایی است به تازگی توسط شرکت کیکاستارت پشتیبانی شده و برای این مشکل٬ جدا از فضای داخلی یک سامانه ذخیرهسازی ابری ۱۰۰ گیگابایتی را به کاربران خود میدهد. احتمالا بزودی شاهد چنین دست تغییرات در اسمارتفونهای شرکتهای معروف نیز باشیم.
۳-GPS با دقت ۱۰۰ برابر بیشتر
درحالی که اپها و برنامههایی که براساس موقعیت مکانی سرویس خود را به کاربران ارائه میدهند یکی از نیازهای روزانه افراد شدهاند اما هنوز دقت لازم را برای مسیریابی ندارند. اما مهندسان دانشگاه تکزاس آمریکا با سیستم جدیدی که برای GPS طراحی کردهاند میشود دقت ردیابی را تا حد سانتیمتر بالا برد.
گیرندههای کوچک و ارزان قیمتی که در این سیستم استفاده شده میتواند بر روی اسمارتفونها بکار گرفته شود و دقت ردیابی با ماهواره را تا ۱۰۰ برابر نسبت به گیرندههای فعلی افزایش دهد.
این سیستم می تواند برای دنیای واقعیت مجازی هم کاربردهای زیادی داشته باشد و از آنجا که واقعیت مجازی کمکم وارد موبایلها شده است می تواند به توسعه دهندگان برنامهها و بازیها کمک کند تا بیشترین شبیهسازی را انجام دهند.
۴-استفاده از انواع سطوح بعنوان صفحه لمسی
شرکت لنوو به کمک تکنولوژی لیزر پیشرفته یک نمونه اولیه از اولین اسمارتفونی که میتواند هر سطحی را تبدیل به یک صفحه لمسی کند ساخته است.
لنوو این تکنولوژی را در اسمارتفونی به اسم Smart Cast معرفی کرده ولی هنوز در مراحل تکمیل به سر میبرد. با توجه به این نکته دیدن طرز کار این دستگاه به نظر خیلی خوب میرسد.
این شرکت هنوز از زمان رسمی انتشار این موبایل صحبتی نکرده اما انتظار می رود در کنفرانس MWC 2016 بشود این محصول انقلابی را کامل شناخت.
۵-واقعیت افزوده Augmented reality
درحال حاضر برنامههای جذاب و جالبی برای افزودن لایههای گرافیکی به تصاویر گرفته شده با دوربین گوشی وجود دارد( مثل اپ AR Effect برای موبایلهای سونی). اما این برنامهها هنوز استفاده روزانه و همگانی ندارند. اما برنامهریزی برای پیشرفت و توسعه این تکنولوژی توسط شرکتهای مختلف در حال انجام است که بنظر بهترین عملکرد تا اینجا برای شرکت ماکروسافت بوده که تلاش میکند با استفاده از این سیستم٬ لیگ فوتبال NFL را به صورت بیسابقه جذابی به نمایش در بیاورد.